Al jaren dromen de Mr en ik ervan om ooit eens ergens op een rustig plekje een stukje grond te kopen en daar dan een huisje op te gaan bouwen. Maar, zoals dat zo vaak gaat, bleef het bij dromen want we wonen namelijk prima. In een fijn appartement, ook best rustig en met leuke buren. Geen reden om snel iets anders te willen toch?

Tot we het er toch steeds meer over gingen hebben en ineens daad bij woord voegden: We gingen met een bank praten en, na een positief gesprek, gerichter om ons heen kijken. Nog steeds wel een beetje met het idee ´dat gaan we dan ergens dit jaar ofzo eens doen´. We zagen eigenlijk wel meerdere kavels die ons wat leken en besloten toen om maar een bod te gaan doen op een wel heel leuk stuk (bos)grond. En toen? Toen kwam ineens  alles in een soort stroomversnelling terecht. Want ons bod? Die werd meteen geaccepteerd!

Joehoe, tof! Maar we zijn er nog niet want eerst moet er, zoals dat hier gaat, een landmeter een verslag uitbrengen aan de bank over t perceel voordat zij het definitief goedkeuren. En daar wachten we nu op. En laat wachten nu niet echt een van mijn sterke kanten zijn? Aargh, onrust alom dus. Ondertussen ben je wel lekker bezig met praten en denken. Praten met de verkopende makelaar, onze notaris, een architect. Denken over wat je wilt, wat je zelf wilt doen, wat je wilt laten doen….. etc etc etc Kortom, er komt van alles op je af. Kei Leuk! Maar ook allemaal onbekend en dus best vermoeiende materie. Het echte uitgebreide koken schoot er dus even bij in de laatste tijd, en zeker het ´nieuwe gerechten uitproberen´ voor mijn blog.

Maar gelukkig, de puf voor het koken begint weer wat terug te komen dus laten we dat eens ´vieren´ met een lekker zondig en zoet gerecht, namelijk appel-toffeeflapjes!  Ze zijn zondig lekker, snel klaar en niet moeilijk en je kunt ze van te voren maken. Aanradertje dus!

En ondertussen wachten we geduldig verder af. Nou ja geduldig?

 

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 1 zoetzure appel, geschild en in kleine blokjes gesneden (ongeveer 120 gram)

  • 25 gram toffee (ik gebruikte caramel fudge van Lonka hiervoor)

  • Kaneel, ongeveer 1 gram

  • Citroenrasp, ongeveer 2 gram

  • 5 gram kristalsuiker

  • 1 groot vel Bladerdeeg of 6 kleine plakjes (je gebruikt niet alles maar hebt dit nodig om uit te kunnen steken)

  • Melk om te bestrijken

 apple-toffeeflap

 

En zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden en laat de bakplaat in het midden mee opwarmen. 

Pak een vel bakpapier, dan kun je de flapjes straks zo de oven in schuiven.

Schil de appel en snij hem in blokjes. Je hebt ongeveer 120 gram nodig. Doe hierbij de kaneel, ik gebruikte ongeveer 1 gram, de suiker en de citroenrasp. Snij de toffee in kleine blokjes en meng deze door het appelmengsel.

Laat het bladerdeeg ontdooien en snij, hiervoor kun je een groot glas gebruiken, 6 gelijke rondjes uit van ongeveer 10 cm breed. Per rondje woog mijn bladerdeeg zo´n 20 gram.

Leg een bergje appelmix op de helft van het bladerdeeg, vouw de andere helft eroverheen en druk de randjes toe. Hiervoor kun je de tanden van een vork gebruiken. Bestrijk met een klein beetje melk en strooi er nog wat suiker over.

Vul zo alle 6 de rondjes bladerdeeg en schuif het bakpapier vervolgens in de oven. Bak de flapjes in 20 minuten, of tot ze goudbruin gekleurd zijn, af.

Laat ze 10 minuten afkoelen op een rek.

 appel-toffeeflap

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per stuk

Eiwit 1.4 gr

Natrium 135 mg

Kalium 38 mg

Fosfor 15,6 mg

Vet 10 gr

 

Tagged with →