Voor de foodblogswap van juli kreeg ik het blog van Brenda toegewezen en daaruit een keuze maken om te koken viel niet mee kan ik zeggen! De site van Brenda is flink uitgebreid met niet alleen recepten maar ook kooktips, reviews van kookboeken en restaurants en nog veel meer. Eerst heb ik dus eens uitgebreid haar blog doorgelezen voordat ik überhaupt aan het selecteren van een recept toekwam.

De keuze is gevallen op dit aardappelgerechtje. Het is misschien niet een logische keuze om de oven aan te doen tijdens de warmte van de afgelopen dagen maar ach, als het al warm is kan een beetje warmer ook nog wel dacht ik. Natuurlijk smaken deze aardappeltjes het hele jaar goed, dus als je er nu even geen zin in hebt kun je ze gewoon een andere keer maken.

Het is een lekker en snel gerecht en hoewel ik helemaal geen aardappeleter ben, vond ik de combinatie met de kruiden en de kerrie erg smakelijk en voor herhaling vatbaar.  De volgende keer kook ik ze wel even voor denk ik.

Ik heb wel een paar kleine aanpassingen gedaan: in plaats van gedroogde heb ik verse rozemarijn en tijm gebruikt. Ook heb ik wat minder knoflook gebruikt en heb tijdens het bakken het zout eruit gelaten. Toen ik het serveerde, lekker met een grote salade van sperziebonen en met een gegrild tartaartje erbij, heb ik wel een klein pietsie zeezout erop gedaan. Zeker tijdens deze warme dagen mag ik van de nefroloog namelijk wel een klein beetje zout extra gebruiken.

PS Deze maand kookte Els van Eetlust van mijn blog! Wil je weten wat ze kookte en hoe zij en haar man het zoutarme eten vonden? Lees dan dit stukje: Midden Oosters feestje met Aranka.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram aardappeltjes met schil

  • Flink volle theelepel rozemarijn (verse)

  • Flink volle theelepel tijm (verse)

  • 2 tenen knoflook, uitgeperst

  • Volle ½ theelepel kerrie

  • Zwarte peper

  • Eventueel een snufje zout

  • Olijfolie

     

 

En zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappeltjes en snij eventuele lelijke plekken weg. Snij ze vervolgens in ongeveer gelijke stukken.

Snij de verse rozemarijn heel fijn en pluk blaadjes van de verse tijm zodat je 1 volle theelepel hebt.

Meng alle resterende ingredienten (de kerrie, de verse rozemarijn, de verse tijm, de uitgeperste knoflook, zwarte peper en olijfolie) in een kommetje en roer even goed door.

Giet dit nu over de aardappeltjes en roer alles goed door elkaar zodat alle aardappeltjes bedekt zijn met een laagje olie en kruiden.

Stort de aardappeltjes nu in de ovenschaal en zet de schaal in het midden van de oven. Bak ze gedurende een minuut of 30 in de oven tot ze gaar zijn. Natuurlijk zijn kleine aardappeltjes eerder gaar dan grotere dus prik er gewoon even in om te zien of jouw aardappeltjes gaar zijn.

Serveer (eventueel met een klein beetje zeezout erover gesprenkeld) met een grote groene salade en een lekker stukje gegrild vlees.

 

 

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per persoon met een heel klein snufje zout op t einde toegevoegd

Eiwit 2,4 gr

Natrium 190 mg

Kalium 687 mg

Fosfor 87 mg

Vet 13 gr

Tagged with →