Er zijn van die bijgerechten waarmee je mij altijd bij kan maken en dit is er een van. Heerlijke guacamole zonder toegevoegd zout dus dit valt echt onder de categorie serieus zoutarm!

Avocados zijn vanzelf zichzelf natuurlijk al romig  doordat ze erg vet zijn maar aangezien ze voornamelijk uit (meervoudig) onverzadigd vet bestaan en ze dus ook nog eens bijzonder goed voor je schijnen te zijn, eet ik ze graag!

Deze guacamole kan je als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten serveren maar je kan het ook los als dip presenteren en lekker met verschillende groenten eten of wat denk je van een dot guacamole op een sandwich? En roer eens een eetlepel door een lekkere geroosterde tomatensoep heen!

Kortom vandaag dus Guacamole! Je kan het in een vijzel maken zodat je een wat meer grove structuur krijgt maar je kan het natuurlijk ook in een keukenmachine maken.

 

Ingrediënten

  • 1 klein uitje 

  • 3 tot 4 rode pepers

  •  2 tomaten

  • bosje koriander

  • 2 avocado’s

  • sap van limoen naar smaak 

     

En zo maak je het

Snij de ui fijn en doe in een vijzel/ keukenmachine. 

Pak vervolgens de rode pepers en verwijder de meeste zaadjes zodat je het vruchtvlees overhoudt. Ik gebruikt ongeveer 25 gram daarvan. Als je wat pittigere guacamole wilt laat je trouwens wat meer zaadjes zitten, wil je wat mildere kan je ze beter allemaal verwijderen.

Van de tomaat gebruiken we alleen het vruchtvlees dus verwijder de zaadjes en snij het vlees fijn wat je vervolgens ook bij de ui en peper doet.

Pak vervolgens een bosje koriander (de blaadjes gebruiken we, de stengels kan je invriezen en bewaren  voor als je eens een curry maakt) en doe die ook in de vijzel of de keukenmachine.

Als laatste snij je de avocado’s open en schep je het vruchtvlees eruit. Doe een klein beetje vers limoensap erover om te voorkomen dat de avocado bruin kleurt en doe vervolgens ook de avocado bij de rest.

Nu vijzel je de hele massa zo fijn als je wilt, of als je een keukenmachine gebruikt dan vermaal je het met de machine zo fijn als je wilt. Voeg lekker wat vers limoensap nog toe om de smaken goed tot zijn recht te laten komen. 

Doe de guacamole in een kom en serveer meteen. 


Enjoy!

 

Voedingswaarde per eetlepel van 15 gram

Eiwit 0,51 gr

Natrium 0,63 mg

Kalium 46 mg 

Fosfor 4,9 mg

Vet 1,4 gr

 

Tagged with →