Zondag! En vandaag is vooral een luie dag waarin we heel weinig moeten, heerlijk is dat zo af en toe! Lekker uitslapen, beetje lezen, beetje rommelen, van alles een beetje en vooral lekker rustig aan. En om het helemaal een luie dag te maken heb ik ook nog eens een keer geen zin om uitgebreid te gaan staan koken. Maar er moet natuurlijk wel gegeten worden!

Deze aardappelsalade is dus een goed idee, snel klaar, makkelijk en voedzaam. Lekker met een stukje gegrild vlees erbij.


Maak de salade een paar uur voor je gaat eten zodat hij lekker koud is geworden in de koelkast. Makkelijkste is om hem ‘s ochtends even te maken, dan kan hij de rest van de dag koel staan en ‘s avonds trek je hem zo uit de koelkast, grill er wat vlees bij en voilá, voor je het weet kan je eten.  

Hier dus het recept voor lekkere lichte aardappelsalade. (Nou ja recept is het eigenlijk niet te noemen, zo makkelijk is het!)

Omdat ik griekse yoghurt 0% vet gebruik met maar een beetje mayo is het ook nog niet eens een hele vette salade. Natuurlijk is hij weer natriumarm/ zoutarm. 

Ingrediënten voor 2-4 personen

  • 500 gram aardappels
  • flinke handvol peterselie, fijngesneden
  • flinke handvol bieslook, fijngesneden
  • 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
  • 3-4 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet versie)
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper
  • wat geraspte schil van een citroen


En zo maak je het

Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Kook ze gaar en laat uitdampen en afkoelen.

Vermeng de aardappel in een kom met de yoghurt, de bieslook en peterselie, de fijngesneden sjalot, de mayonaise, zwarte peper en rasp er wat citroenschil overheen.

Roer goed door en proef of je er nog iets aan wilt veranderen.

Zet een uurtje of 2 afgedekt in de koelkast voor je het eet.

 

Enjoy!
Voedingswaarde per persoon (heb de fabrikant geschreven voor de kalium/fosforwaardes in de yoghurt, die staan hier dus nog niet in mee berekend) 
Eiwit 9,5 gr
Natrium 120 mg 
Kalium 640 mg
Fosfor 80 mg
Vet 5 gr
Tagged with →