En we zijn alweer aangekomen aan het einde van de maand en zoals, bijna, elke maand betekent dat het weer tijd is voor de Foodblogswap!

Deze maand kreeg ik het blog van Andrea toegewezen en wat een bezige bij is dat! Want behalve het bijhouden van haar leuke blog (die in het teken staat van koken zonder pakjes en zakjes, puur natuur) organiseert zij ook nog allerlei leuke kookavonden in een kookstudio! Daar kun je met 5 tot 40 personen samen een heerlijke maaltijd bereiden met puur biologische ingrediënten die je eventueel ook nog zelf kunt plukken in de tuin.

Van haar blog besloot ik een gerechtje te kiezen wat van zichzelf al geen toegevoegd zout heeft én wat past bij een heerlijke luie zondagochtend: Luxe wentelteefjes! Snel klaar, makkelijk en vooral heel erg lekker!  Kortom maken maar, en misschien wel dit weekend al? Ze zijn per slot gemaakt met appeltjes van Oranje, toepasselijk voor de wk wedstrijd aankomende zondag! 

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 sneetjes rozijnenbrood (ong 40 gram per stuk)
  • 2 eieren
  • Sap van een ½ sinaasappel
  • 1 theelepel Grand Marnier
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • Vloeibare honing
  • Rasp van een ½ sinaasappel

luxe wentelfteefjes

En zo maak je het

Pers de ½ sinaasappel uit en meng het sap met de 2 eieren, de Grand Marnier (Andrea gebruikte Cointreau maar die had ik niet. Grand Marnier smaakte ook erg lekker!), de suiker en de kaneel. Klop alles goed door elkaar.

Smelt de boter in een grote koekenpan op een middenhoog vuur en haal het eerste sneetje rozijnenbrood door het eimengsel. Eerst de ene en vervolgens de andere kant.

Leg het nu in de pan en bak allebei de kanten tot ze mooi goudbruin zien. Dit duurt ongeveer 1 minuut per kant.

Haal uit de pan*, schenk een beetje honing over het wentelteefje en strooi er wat geraspte sinaasappelschil over.

Herhaal met alle sneetjes brood.

*Ik had de oven op 100 graden gezet voor ik het eimengsel ging maken, en hield de gebakken wentelteefjes warm in de oven terwijl ik de rest bakte. Daarna heb ik over hen allemaal honing geschonken en de sinaasappelrasp erover gedaan.

Serveer meteen en enjoy!

 

Voedingswaarde per stuk

Eiwit 5.4 gr

Natrium 118 mg

Kalium 157 mg

Fosfor 94 mg

Vet 8.3 gr

 

 

 

Tagged with →