Morgen wordt het warm! Ja ja eindelijk weer eens. Een perfecte dag dus om eens lekker zelf limonade te maken. Deze limonade is, buiten erg roze, ook nog eens lekker zoet en verfrissend. En bovendien erg makkelijk te maken. Enige wat echt tijd kost is het koelen maar ja dat doet de koelkast natuurlijk.

Handig dus als je niet te lang bezig wilt zijn op een warme dag maar wel eens iets anders wilt drinken dan wat je anders in de koelkast hebt staan.

Rabarber is tot begin juli te krijgen dus als je deze lekkere limonade nog wilt maken moet je er snel bij zijn.

Aangezien er in gekookte rabarber met suiker slechts 1 mg natrium per 100 gram zit en er verder alleen water in dit recept voorkomt leek het mij niet nodig om uit te rekenen hoe het met de natrium zit. Gewoon lekker ervan genieten dus!

 

Ingrediënten voor ongeveer 1,7 liter limonade

  • Bos rabarber, ongeveer 750 gram

  • 2 liter water

  • 250 gram suiker

 

En zo maak je het

Was de rabarber goed en snij hem in stukken van 5 cm.

Zet een pan op het vuur, vul die met 2 liter water, 250 gram suiker en de rabarber en breng aan de kook.

Laat 15 minuten zachtjes koken en draai hierna het vuur uit.

Pak een grote kan, of pan, en een zeef en giet hierin voorzichtig de inhoud van de pan. De rabarber blijft achter in de zeef.

Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe. Bedenk je dat wat nu zoet kan smaken een heel stuk minder zoet is als de limonade afgekoeld is.

Vul de gootsteen met koud water en zet hierin de kan zodat de limonade snel afkoelt.

Als hij grotendeels is afgekoeld kun je hem in de koelkast zetten en laat gedurende zeker 4 uur staan zodat hij goed koud wordt.

Serveer met een blokje ijs in een glas en eventueel een paar blaadjes munt in de limonade.

 

 

 

 

Enjoy!

 

Tagged with →