Van de week was ik met een vriendin buiten de deur gaan lunchen en daarbij koos ik een drankje wat ik nog niet kende maar wat mij wel erg lekker leek. Meloenlimonade met verse munt. Dat bleek ook heel erg lekker te zijn, alleen was het wel jammer dat het ook mierzoet was.

Ik heb vandaag dus maar even zelf een versie in elkaar gedraaid die veel minder zoet is. En de versie bevalt mij een stuk beter!

Met het warme weer wat eraan komt is dit echt een verfrissend alternatief naast water en zelfgemaakte ijsthee.  Mocht je er zin in hebben smaakt deze limonade vast ook prima als je een scheutje wodka of een lekkere bubbel er aan toevoegt.

In galiameloen zit per 100 gram 20 mg natrium en aangezien de rest van de ingrediënten echt nauwelijks natrium bevatten is dit gewoon een drankje waar je lekker van kan genieten. 

 

Ingrediënten voor 800 ml  

  • Citroenrasp, ongeveer 1 gram

  • 65 gram vers citroensap

  • 420 gram water (2 cups)

  • 65 gram suiker

  • Handvol verse muntblaadjes, ongeveer 5 gram

  • Vruchtvlees van een galiameloen, 400 gram

 

En zo maak je het

Was de citroen goed en rasp er 1 gram schil vanaf. Zorg ervoor dat je alleen het gele meeraspt. Het witte smaakt namelijk bitter. Pers ook de citroen uit tot je 65 gram hebt.

Doe dit in een steelpannetje samen met de suiker, het water en de citroensap.

Breng dit al roerende aan de kook en draai het gas daarna laag zodat het nog 4 minuten heel zachtjes kan sudderen.

De laatste minuut voeg je de muntblaadjes toe. Stamp die met een houten pollepel een klein beetje fijn zodat ze hun olie loslaten.

Doe het vruchtvlees van de meloen in een keukenmachine en pureer. Voeg hierna het water/suiker/citroen/munt mengsel toe en pureer nog eens flink.

Schenk in een kan en zet zeker 2 uur weg in de koelkast.

Als je gaat serveren roer je de limonade goed door. Doe wat ijsblokjes in een glas (niet in de limonade want die wordt er wateriger van), schenk de limonade in en maak het af met wat verse munt.

 

 

 

 

 

Enjoy!

 

Tagged with →