Kip kormaEen van de soort gerechten die altijd goed in de smaak vallen bij veel mensen zijn curry´s! Natuurlijk zijn currypasta´s gemaakt met zout en dus niet zo geschikt als je zoutarm moet eten. Een oplossing is: niet zoveel currypasta gebruiken en de rest zoutarm houden, dan heft t elkaar weer op. Op deze manier kun je snel een lekkere curry op tafel zetten. Binnenkort zal ik eens een recept maken op die manier.

Maar als je meer tijd hebt of aan je eten wilt besteden: Dan kun je natuurlijk zelf je currypasta maken! Op die manier weet je precies wat erin zit, kun je het aanpassen aan je eigen smaak en zo heet of mild maken als je zelf wilt.

In het verleden heb ik al eens wat curryrecepten geplaatst, onder andere een van zelfgemaakte currypasta. Ontzettend lekker en als je genoeg maakt en het in een ijsblokjesvorm in porties invriest, heb je ook nog eens altijd een lekkere gezonde currypasta tot je beschikking.

Om deze gerechten weer eens wat aandacht te geven, want ze zijn gewoon zo ontzettend lekker, ook of juist als het warm weer is, dat ze dat verdienen, gaan ze vandaag eens in de herhaling:

Homemade Currypasta

Garam Masala II

  • Ook lekker is deze KipCurry met zelfgemaakte Garam Masala, een kruidenmix die in de Indiase keuken veel gebruikt wordt. Makkelijk zelf te maken en goed te bewaren. 

  • Wil je een andere versie van de Garam Masala maken? Ik heb er nog eens een gemaakt, net wat pittiger en heel anders van smaak. Het recept vindt je hier!

  • En als laatste heb ik nog een heerlijke Lam Rogan Josh in de aanbieding.

  • Bij alle curry´s kun je natuurlijk rijst serveren, maar ook lekker is het om je eigen Naans erbij te bakken. Dat is serieus een stuk makkelijker dan je zou denken. Zeker eens proberen dus!

 

Inspiratie genoeg dus weer voor de Curryliefhebbers onder ons denk ik zo 😉

Tagged with →