Manicotti is een van oorsprong langwerpige tubevorminge pasta die vaak gevuld wordt met een combinatie van vlees, ricotta en spinazie. Eroverheen gaat dan een tomatensaus en het wordt afgemaakt met een dikke laag kaas.

Ik heb gekozen voor een vegetarische variant dus vul hem met ricotta en verse spinazie maar heb niet de kaas uit het gerecht gelaten. Wel heb ik veel minder gebruikt dan ik vroeger gedaan zou hebben natuurlijk.

Kaas dus. De boog kan niet altijd gespannen staan zeggen mensen en daar ben ik het helemaal mee eens. Want hoe goed ik ook op mijn eten let, mijn natriuminname vooral natuurlijk, soms wil ik gewoon even zondigen. Dit pastarecept leent zich daar uitstekend voor.

Er zit namelijk niet alleen mozzarella in, ik doe er ook nog een beetje Parmezaanse kaas door om het wat extra smaak mee te geven. Uiteindelijk komt dit gerecht per persoon op een 385 mg natrium. Nog steeds niet enorm dramatisch maar wel hoger dan wat ik normaal maak.

Voor dit gerecht heb ik zelf mijn lasagnevellen gemaakt. Hoe ik dat gedaan heb kun je in het recept  zelf verse eierpasta maken lezen.

 

Ingrediënten voor 2 personen als hoofdgerecht

  • 60 gram mozzarella, in stukjes gesneden

  • Een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas. Ik gebruikte 5 gram

 

En zo maak je het

Maak het pastadeeg zoals beschreven in het recept en zet weg zodat het een half uur kan rusten.

Zet een pannetje op het vuur en maak de tomatensaus zoals beschreven in het recept. Dit kan staan koken terwijl je tussendoor de vulling van de pasta maakt.

Ondertussen kun je de verse spinazie in een grote wok met een klein scheutje water laten slinken. Zodra de spinazie geslonken is haal je het uit de pan en laat je het in een vergiet uitlekken.

Als de spinazie genoeg is afgekoeld kun je hem uitknijpen zodat er zoveel mogelijk water uit kan lopen. Snij vervolgens fijn.

In een kom meng je de ricotta met de helft van de mozzarella, de spinazie, een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas en de gedroogde oregano door elkaar met lekker wat zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 175 graden en pak een ovenschaal. 

Maak mooie dunne vellen pasta op de manier die ik beschreven had in het pastarecept. Bebloem ze goed voor je ze dubbelvouwt en leg afgedekt aan de kant tot je ze gaat vullen.

Pak 1 vel pastadeeg en snij hier een langwerpig vierkant uit. Leg op het midden hiervan een flinke lepel ricottavulling en rol het vel op.

Ga zo door met alle pasta tot je 4-6 gevulde rollen heb en al je vulling op is.  

Leg ze naast elkaar in de ovenschaal, ik gebruikte 2 ovenschalen aangezien er maar 4 naast elkaar paste, maar ik heb dan ook kleine ovenschalen omdat we maar met zijn tweeën zijn. 

Bedek de pasta rolletjes met de tomatensaus en verdeel de resterende blokjes mozzarella eroverheen. Strooi er ook nog wat gedroogde oregano overheen.

Bak af in het midden van de oven gedurende 18-20 minuten en serveer met een lekkere frisse salade erbij.

 

 

 

 

 

Enjoy!

 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 26 gr

Natrium 385 mg

Kalium 1076 mg

Fosfor 1006

Vet 32 gr

Tagged with →