Winactie reeds beëindigd 

Ik heb het al eens gezegd, maar ik ben dol op pizza! Ik heb al eens een recept gegeven voor heerlijke zelfgemaakte pizza, met spinazie kip en pesto, natuurlijk helemaal zelfgemaakt. 

Maar hoe bak je nu de pérfecte pizza? Natuurlijk in een houtgestookte oven, maar ja die hebben we helaas niet dus dan moet het maar in de oven. Dat ging altijd prima vond ik. Onze oven kan tot 260 graden en daarmee krijg je een dunne pizza echt wel lekker gaar en knapperig. Maar nu ben ik erachter wat nóg beter werkt: Een pizzasteen!

Deze steen verwarm je mee in de oven (en handig, hij kan ook op de bbq) waardoor hij echt gloeiend heet wordt. Het voordeel hiervan is dat je bodem veel lekkerder knapperig en luchtig wordt dan als je hem gewoon op de bakplaat bakt.

Ja echt! Ik vroeg mij ook af of het nou echt verschil zou maken dus toen de Mr pizza´s maakte hebben we 1 pizza op de plaat gebakken en 1 pizza op de goed meegewarmde steen. En het resultaat was duidelijk. De pizzasteen zorgt voor een veel lekkerdere knapperige bodem en beter gebakken pizza dan de bakplaat.

Mijn pizza bestond uit een meergranen bodem, volg dit recept voor heerlijk pizzadeeg, belegd met zelfgemaakte snelle tomatensaus, beetje mozzarella, oregano, beetje Parmezaanse kaas, pizzakaas (ja ik was wat ruim met de kaas, heerlijk hè? af en toe een beetje zondigen) en heb er lekker veel rucola opgelegd na het bakken. Een heerlijke combinatie! 

 

Er zitten trouwens handvatten aan de steen zodat je, met ovenwanten natuurlijk, de pizzasteen mét pizza zo op een onderzetter op tafel kan serveren. De pizza blijft op deze manier veel langer warm dan als je hem op een bord serveert. En ja je kan de pizza ook nog snijden op de steen. Dat hebben we ook gedaan en er was geen krasje te zien. Ik ben dan ook dik tevreden en ga hem zeker vaak gebruiken. Enige waar je op moet letten als je hem gaat gebruiken is dat hij kurkdroog is als hij de oven ingaat. Nou dat moet lukken, nietwaar? 

En nu het leukste van dit bericht: De Winactie!

Door het online warenhuis Fonq ben ik in staat gesteld deze pizza steen van Emile Henry te testen én om er eentje weg te geven! En dat is natuurlijk goed nieuws voor jullie!

Het enige wat je moet doen om deze handige pizzasteen gratis thuis te krijgen is het volgende:

  1. Deel de link van dit bericht op jouw sociale media! Twitter, Facebook of wat je ook gebruikt.

  2. Volg natriumarm.eu op twitter en/of like op facebook en mis zo geen enkel nieuw recept! 

  3. Vertel in een reactie onder dit bericht wat voor pizza jouw ideale pizza is! Kortom. wat zou jij gaan maken met deze mooie pizzasteen? 

 

De winactie loopt van maandag 19 augustus tot en met zondagavond 25 augustus 18.00 uur. Daarna zal door een onafhankelijke hand/random name picker tool een winnaar worden gekozen!

Ik zie uit naar jullie berichtjes! 

 

Tagged with →