Komende 13 maart is het weer zover, World kidney day. Op deze dag zal er weer volop aandacht zijn voor het belang van goede nieren, de impact van nierziektes en het voorkomen daarvan.

Ook dit jaar zijn er weer talloze initiatieven rondom deze dag. Er worden kookworkshops gegeven, er is een vakantiebeurs in Amersfoort, er zijn op verschillende plekken informatiestands en nog veel meer. Het volledige programma kan je hier lezen. Misschien is er iets in de buurt waar je iets aan hebt of waar je een bijdrage aan kunt leveren? 

Tevens zal de NVN (Nederlandse Nierpatienten Vereniging) op 13 maart de aandelenbeurs in Amsterdam openen. Door een slag op de gong wordt de beursdag geopend en wordt meteen het eerste exemplaar van het wachtkamermagazine ´Reinier´ uitgereikt.

Dit magazine richt zich voornamelijk op de vraag: ´Hoe vind je je weg als je net gehoord hebt dat je een nierziekte hebt?´ Er worden tips & tricks gegeven met oog op werk, hoe om te gaan met vermoeidheid én over zoutarm eten. Met in het magazine een recept van mijn site, hartstikke leuk natuurlijk dat ik hiervoor gevraagd was en natuurlijk werkte ik, net als vorig jaar,  hier graag aan mee. Kortom, met alles wat het te bieden heeft is Magazine Reinier  de moeite waard geworden. Voor mensen met en mensen zonder nierziekte.

” Wachtkamermagazine ReiNIER, over leven met (beginnende) nierschade

Mensen in een zo vroeg mogelijk stadium van een nierziekte zo goed mogelijk informeren en ondersteunen, is een goed, maar soms lastig te realiseren streven. Daarom lanceert de Nierpatienten Vereniging Nederland op 13 maart, World Kidney Day, een nieuw magazine: ReiNIER. Het gratis magazine richt zich op mensen met (beginnende) nierschade die vol vragen zitten. Doordat ze nog maar pas weten dat hun nieren niet goed meer werken, en/of het gewoon heel lastig vinden in het brede aanbod van informatie, folders en websites wegwijs te raken. In het magazine gaat het niet zozeer om de feitelijke en medische informatie die bijvoorbeeld in folders staat of de zorgverlener biedt, maar krijgt leven met een nierziekte een gezicht. Letterlijk en figuurlijk, want de mens en praktijkverhalen staan centraal. In ReiNIER is volop informatie te vinden over wat leven met een nierziekte betekent. Met tips en praktische informatie op het gebied van bijvoorbeeld werk, vermoeidheid, eigen regie en voeding. Zoals een lekker zoutarm recept van Aranka’s kookblog. En met veel interviews.

ReiNIER wordt zoveel mogelijk verspreid via wachtkamers en mag gratis meegenomen worden. Aanvragen via www.nvn.nl/reinier kan ook.

Cover Reinier

 

 

Tagged with →