Een tijdje geleden werd ik benaderd door de NVN (Nierpatienten Vereniging Nederland), met de vraag of ik mee wilde werken aan de flyer die ze uitbrengen voor World Kidney day. WKD is een wereldwijd initiatief om bewustwording te creëren voor het belang van onze nieren en de impact van nierziekten.

Doordat ik geflyerd had op de Nederlandse Nierdag in november was ik op hun radar gekomen. Dat heeft dus trouwens dubbel effect gehad: er zijn meer bezoekers op mijn site gekomen en nu werd ik dus gevraagd naar een bijdrage voor WKD.

De NVN geeft dus voor deze dag een flyer uit om aandacht te vragen voor WKD.  Ook is er een site gemaakt. Met informatie over nierziekten, de dag zelf en alles wat eromheen georganiseerd wordt. De vraag was of ik voor de flyer een recept mét foto van het uiteindelijke resultaat wilde leveren. 

Natuurlijk wilde ik dat en gezamenlijk hebben we een recept uitgekozen dat geschikt is voor nierpatiënten. Het recept zou gecontroleerd worden door een diëtiste, zodat het in ieder geval duidelijk is dat de voedingswaardes kloppen. (Leuk detail:  de berekening van de diëtiste week maar minimaal af van de mijne. Goed om te weten dus dat ik op het juiste pad zit met mijn berekeningen!)

Vlak erna kwam de vraag of ik het een goed idee zou vinden om geïnterviewd te worden voor hun site. Op die manier zou er een klein stukje tekst op de flyer komen en een groter stuk op de site. Ze zochten namelijk mensen die hun ervaringen met een nierziekte wilden delen. Dus of ik het zag zitten om te praten over nierpatiënt zijn, de aanpassingen in het eten die dan op een gegeven moment nodig zijn en natuurlijk mijn kookblog. 

Dat wilde ik wel en dus is er een afspraak gemaakt met een verslaggeefster die bij mij thuis op bezoek zou komen voor het interview.

Op de middag dat zij er was hebben wij, onder het genot van een heerlijke kopje natriumarme soep , een hele tijd zitten praten over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld: Hoe kwam ik erachter dat ik een nierziekte heb, wat doet dat dan met je? Wat merk je in het dagelijkse leven ervan? En natuurlijk: Hoe ga je om met een natriumbeperking? Waar moet je allemaal op letten en hoe vind je je draai er zo in dat je wel nog kunt genieten van eten? En natuurlijk ook uitgebreid gesproken over mijn blog, de natriumarme recepten, de reacties van mensen en eventuele toekomstplannen.

Kortom, het was een veelzijdig interview en het uiteindelijke resultaat is vorige week online gegaan.

Benieuwd hoe het geworden is? Op deze pagina kun je het hele interview lezen. 

 

 

 

Tagged with →