´Grip op zout´ de nieuwe campagne van de Nierstichting om mensen zich bewust te maken van de gevaren van te zout eten maar boven al: Dat zoutarm eten echt ook gewoon heerlijk erg lekker kan zijn! Die flauwe smakeloze happen van vroeger hoeven tegenwoordig echt niet meer nu we de beschikking hebben over zoveel heerlijke specerijen en verse kruiden.

Ik hoop dat ook steeds te laten zien op mijn site met gevarieerde, en vooral lekkere gerechten die laag in natrium zitten (zoutarm zijn) maar toch erg smaakvol zijn. En nu kunnen jullie het zelf ook laten zien! 

Bij de actie hoort namelijk een receptenwedstrijd. In samenwerking met Smulweb heeft de Nierstichting een site geopend waar mensen hun eigen lekkere zoutarme recepten kunnen insturen. Meedoen kan via deze link . 

Als voorbeeld staan er op die site 3 van mijn natriumarme (zoutarme) recepten: Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte rode pesto en mozzarella, Licht romige, en toch gezonde, groentensoep en Gegrilde kip met gebakken venkel en verse kruiden

Alle inzendingen worden verzameld, bekeken en beoordeeld door een jury. Hier was ik ook voor gevraagd (leuk!) maar helaas gooien mijn vakantieplannen roet in het eten. (Niet dat je mij hoort klagen hoor, heb namelijk erg veel zin in de vakantie.) Een van de juryleden is de huiskok van Radio 10 Gold, Arjen. En deze week besteden zij ook nog eens extra aandacht aan de actie. Je hoort tips en informatie over zoutarm eten en elke dag kookt Arjen wat lekkers zo rond de klok van kwart voor elf.

En wat ik helemaal ook erg leuk vind: Hij kookt in de uitzendingen recepten van mijn blog! Dat is een hele eer natuurlijk. Hier vind je bijvoorbeeld het geluidsfragment terug waarin hij vertelt over mijn heerlijke gegrilde kip met gebakken venkel en verse kruiden.

Elke dag maken de inzenders kans op een ´Grip op Zout´schort. Van die winnaars wordt 1 iemand de uiteindelijke echte winaar en die krijgt een compleet menu voor 6 personen verzorgd door de huiskok van Radio 10 Gold. 

Kortom, echt een hele leuke winactie en zeker de moeite waard om aan mee te doen. Je kunt je recepten insturen tot en met 31 mei aanstaande.

 

 

Tagged with →