kerstVoor het gemak heb ik, nu alle kerstmenu recepten online staan, nog even de voedingswaardes van het complete kerstmenu (alle gebruikte ingrediënten bij elkaar) in een overzichtje gezet. Zo zie je dat bijvoorbeeld het natriumgehalte van het complete kerstmenu onder de 300 mg is gebleven. 

Wij hopen dat jullie in ieder geval wat inspiratie gekregen hebben van onze versie van het kerstmenu van dit jaar. Of misschien spreekt het jullie wel zo aan dat jullie zelf de keuken induiken om lekker een stuk zalm te gaan roken! Hoe dan ook, het was heel leuk om te doen en nog lekker om te proeven ook!

 

Kerstmenu 2014 

Voorgerecht: Roergebakken shiitakes met rode peper en knoflook

Bijgerecht: Zoetzure komkommersalade

Hoofdgerecht: Zelf gerookte zalm en rijstrolletjes met avocado, bieslook en nori

Nagerecht: Mangopudding met room en munt

Kerstmenu hoofdgerecht 2

 

Voedingswaarden per persoon voor het complete menu 

Natrium 285 mg

Kalium 1860 mg

Fosfor  665 mg

Eiwit 42 gr

Vet 30 gr

 

Wil je terugkijken naar kerstmenu’s van eerdere jaren? Dat kan! Kijk bijvoorbeeld eens bij het kerstmenu van 2013 (met langzaam gegaarde rosbief en rode wijnsaus en garnalensalade onder andere) of het kerstmenu van 2012 (met een heerlijk preigratin en een dessert van sinaasappel)

 

 

Disclaimer: In principe hebben wij rekening gehouden met alle nierpatiënten  dus niet alleen degene met een natriumbeperking, maar ook zij die een eiwit, kalium en/of fosfaatbeperking hebben. Natuurlijk blijven mensen zelf verantwoordelijk over wat zij eten dus ga altijd even na of mijn recepten echt geschikt zijn. Pas zo nodig en en ander aan zodat het wel in de specifieke dieetvoorschriften past.  

Tagged with →