Het is deze week collecteweek voor de Nederlandse Nierstichting. Deze stichting werkt al meer dan 40 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor nierpatiënten.  Ze steunen onderzoeken naar nieuwe behandelingen, preventie en een beter leven in het algemeen voor mensen die te maken krijgen met een nierziekte.  

Verder geven ze informatie over alle facetten van nierziektes. Van ermee leven en werken tot behandelingen en orgaandonatie. Ze stimuleren onderzoek naar onder andere draagbare kunstnieren waardoor uiteindelijk het leven van mensen die moeten dialyseren potentieel enorm verbeterd kan worden. En nog heel veel meer.

Verder hebben ze ook een blog. Daar komen nierpatiënten aan het woord die op deze manier kunnen delen hoe het eigenlijk is om te leven met een nierziekte. Ook is hier een stukje gerserveerd voor de recepten die van mijn blog komen. Op die manier komen meer mensen in aanraking met natriumarm maar toch heel lekker eten.

Kortom, de Nierstichting is een prima doel en jij kunt ze helpen! Je kunt bijvoorbeeld een donatie geven aan een van de 80.000 vrijwillige collectanten die deze week in heel Nederland de straat op gaan voor dit doel. Maar je kunt ook via een SMS eenmalig 2 euro doneren. Dat is helemaal makkelijk natuurlijk.*

Hoe gaat dit in zijn werk? Heel simpel. SMS Nier naar (Nederlands) nummer 4333 en op die manier doneer je eenmalig 2 euro.

Namens alle nierpatiënten: bedankt!

*Meer info over geld doneren via SMS (opent een document)

 

 

 

 

 

 

 

Getagged met →