Hallo! Bedankt voor het bezoeken van mijn (ongezouten) blog.

ik ben Aranka (37) , ik kook (veel en vaak), ik doe vrijwilligerswerk en om fit te blijven zwem ik geregeld. Ik liep vroeger hard maar helaas gaat dat niet meer mijn gezondheid.

 

Waarom weer een kookblog zul je je misschien afvragen?

Zoals de titel al wat doet vermoeden kook ik zo veel mogelijk zoutarm/ zoutloos, dit omdat ik een nierziekte heb en dit mij aangeraden werd door mijn specialist. Nu kookte ik al voornamelijk vers en zogezegd ‘from scratch’ dus op zich was de overgang naar zoutarm niet een enorme stap.

Maar toch zal het je verbazen hoeveel natrium een mens per dag binnenkrijgt, sowieso als je uit pakjes en zakjes kookt, maar zelfs als je dat niet doet kom je snel ruim boven de aanbevolen 2 gram natrium per dag uit.

In mijn zoektocht naar zoutarme gerechten, die vooral smakelijk zijn want:

ik wil best voor mijn gezondheid zoutarm/zoutloos eten maar ik wil ook vooral genieten van heerlijk eten,

kwam ik erachter dat ik eigenlijk het beste zelf  zoveel mogelijk kan maken. Op deze manier kan je prima de hand houden in de hoeveelheid natrium die je binnenkrijgt en heb je controle over de smaak!

Daarom dus mijn kookblog, een verzameling van (hopelijk) lekkere zoutarme gerechten zodat je ook heerlijk kan eten als je zoutarm/ zoutloos moet/wilt eten. De foto´s bij de recepten waar de sitenaam natriumarm.eu instaat zijn door mij zelf gemaakt.

Heb je vragen of wil je iets zeggen? Leuk! Ik hoor graag feedback op mijn recepten en/of beantwoord vragen zover ik dat kan. Onder elke blogpost is er een mogelijkheid om te reageren.

Wil je in contact komen met mij? Dat kan natuurlijk ook! Vul dan bijvoorbeeld het contactformulier hieronder in, stuur mij een mailtje of stuur een berichtje via twitter.

Veel plezier!

Voor het uitrekenen van de voedingswaarde maak ik gebruik van de NEVO tabel van het RIVM, de National Nutrient Database en wat er op verpakkingen zelf vermeld staat. Ik raad wel aan om altijd zelf goed te berekenen of de gerechten qua voedingswaarden passen in uw dieet, en mocht u wijzigingen aanbrengen in de hoeveelheden en/of bijvoorbeeld vervangingen gebruiken dan veranderen de voedingswaarden natuurlijk.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben kun je gebruik maken van het contactformulier.