Nu het nieuwe jaar begonnen is wil ik toch nog even een lijstje plaatsen van de recepten die in 2013 het meest bekeken zijn. 

courgette-en-tomaat-uit-de-oven best of 2013Onbetwist op nummer 1) staat de ´In de oven gebakken courgette en tomaten´. Dat blijft een lievelingsrecept, ook van mij. Het is lekker, snel klaar en door de toevoeging van Parmezaanse kaas ook echt lekker hartig. En dan toch zoutarm.

Op nummer 2) staat de ´Zelfgemaakte mangochutney´. Ook al een makkelijker recept, lang houdbaar en ontzettend lekker op een tosti met bijvoorbeeld geitenkaas. (ja natuurlijk zondig ik wel eens, en als ik het doe is dit echt een favoriet van mij)

De nummer 3) wordt ingenomen door deze lekkere zelfgemaakte ´Tomatenpassata´. Zeker als je zoutarm wilt/moet eten is dit recept een enorme aanrader. De passata kan je namelijk op zoveel verschillende manier gebruiken! Gebruik het bijvoorbeeld in deze heerlijke risotto, gebruik het als saus bij deze Italiaanse gehaktballetjes of gebruik in het de klassieke Boeuf Bourguignon

Nummer 4) is voor de ´Rode bessengelei´. Zeker tijdens de decembermaand werd dit recept goed bezocht. Bessengelei best of 2013

Op nummer 5) staat een favoriet van mij. Deze ´Ouderwetse romige Tomatensoep´ is echt een all time favorite! Heb al erg veel positieve reacties hier op gehad en ook op mijn vrijwilligerswerk waar ik hem samen met de cliënten gemaakt heb, viel hij goed in de smaak.

Op 6) staat de ´Fluweelzachte Tomaten-Venkelsoep´, op 7) de ´Ovengedroogde Tomaatjes´ en op 8) de ´Zelfgemaakte Caramelsaus´.

Op nummer 9) vinden we dan het hoofdgerecht van het Kerstmenu van afgelopen jaar ´De langzaam in de oven gegaarde rosbief met rode wijnsaus´ en de hekkensluiter van de top 10 van best bekeken recepten van 2013 is de ´Foe Yong Hai met kip

Foe-Yong-Kai best of 2013

 

 

Ik ben benieuwd wat er dit jaar allemaal voor lekkere recepten bij gaan komen. En als iemand suggesties heeft voor een recept, dan hoor ik het graag!  

Tagged with →