Kort geleden werd ik benaderd door de Nierstichting of ik het leuk zou vinden om aandacht te besteden aan hun nieuwe actie ´Pas op voor verborgen zout´* waarmee zij binnenkort op de Libelle zomerweek staan. Het thema van de gerechten die centraal zijn is de Italiaanse keuken.

Nu ben ik hier een groot liefhebster van en  heb ook al redelijk wat Italiaanse recepten gepubliceerd, dus ben ik eens door mijn site gaan spitten en heb hieronder in een mooi overzichtje alle recepten verzameld die ik in de laatste 2.5 jaar op mijn site geplaatst heb.

Van soepen tot sauzen, van broden tot hoofdgerechten, van makkelijk tot iets moeilijker… in het onderstaande overzicht vind je meer dan 35 recepten die als inspiratie kunnen dienen voor prachtige zelfgemaakte Italiaanse gerechten die erg lekker en natuurlijk ook zoutarm zijn. Veel kookplezier!

*Meer weten over de actie van de Nierstichting? In de week van 12-18 mei staat de Nierstichting in Almere op de Libelle zomerweek en laat zij zien welk verborgen zout er is in de Italiaanse keuken. Dan gaat het natuurlijk vooral om de diverse voorverpakte producten die in de winkels aangeboden worden.  Om zoutgebruik terug te dringen laten zij ter plekke alternatieven zien én proeven. Ook kun je  zelf deelnemen aan een ´proeverij´ van Smulweb Kookcollege. Interesse in 10 zoutarme alternatieven voor Italiaanse ingrediënten, uitgegeven door de Nierstichting?  Klik dan hier.

 

Voorgerechten/Bijgerechten/Salades: auberginerolletjes foodblogswap

 

Soep: Minestronesoep

 

 

Sauzen/Pesto´s Rucolapesto

 

 

Brood/Bakken Italiaans tomaten-basilicumbrood2

 

 

 

Hoofdgerechten Pollo in Potacchio

 

 

Pasta´s verse pasta met spinazie en ricotta

 

Tagged with →