Als ik aan zomerse desserts denk is de Eton Mess ongeveer een van de eerste dingen die mij te binnen schiet. Dit traditionele Engelse dessert is een mix van (zelfgemaakte) merinques, aardbeien en room. En buiten zondig is het ook nog eens gewoon ont-zet-tend lekker!

Voor deze versie heb ik eerst zelf meringues gemaakt, en wel deze aardbeien-rozen variant die ik al eens eerder geblogd heb. Je kunt ook de schuimpjes zonder deze toevoegingen maken, het recept blijft dan hetzelfde maar laat de aardbeienaroma en het rozenwater weg. Als je de merinques eenmaal hebt, en laten we eerlijk zijn: dat is vooral werk voor de oven, is de rest van het dessert echt in een handomdraai gemaakt.

Snel (als je de merinques hebt), makkelijk en oh zo lekker: het ideale zomer-dessert!

Ingrediënten voor 2 personenEton Mess

  • Meringues, ongeveer de helft van dit recept

  • 250 gram aardbeien

  • 1 eetlepel suiker

  • 300 gram slagroom

 

 

 

En zo maak je het

Maak de merinques aan de hand van dit recept. Dit kost je ongeveer 10 minuten voorbereiden en 2 uur in de oven dus calculeer dit in. (Natuurlijk kun je ook merinques gebruiken die je in de winkel koopt.)

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze door de helft (grote in vieren).

Vermeng ze me 1 eetlepel suiker en laat ze een uurtje zo staan.

Wanneer je klaar bent voor het dessert verkruimel je de helft van de merinques, doe dit een beetje grof zodat je deels kleine en deels grotere stukjes hebt, in de slagroom (kant en klare, of klop de room zelf). Roer dit door elkaar.

Bouw de Eton Mess als volgt op in een glas of schaal: begin met een laagje aardbeien, daarover komt de room (met daarin wat merinque), strooi er een beetje losse merinque over. En bouw zo verder. Eindig met een laagje losse kruimels en stukjes merinque en serveer direct.

 

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 3.8 gr

Natrium 48mg

Kalium 377 mg

Fosfor 114 mg

vet 46 gr

 

Tagged with →