Op Facebook zit ik in een groep die bestaat uit Foodbloggers. En daar is het idee ontstaan om een Foodblogswap te houden elke maand. Wat houdt dit in? Iedereen die een foodblog heeft die mee wilt doen schrijft zich in. Hierna worden de blogs door de beheerders verdeeld en krijg je dus een ander blog aangewezen om voor die maand 1 recept, of meer, te maken.

Ik doe deze maand voor het eerst mee en kreeg het blog Kiwienzo toegewezen. De recepten op dit blog worden geschreven door Lisette en zij kookt graag op een gezonde duurzame manier en dan ook nog eens vanuit een klein budget. In haar woorden: ´Op Kiwi&zo betekent gezond, dat het een puur natuurproduct is, vol goede eigenschappen als vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en goede vetten.´

En ik vond mezelf al zo gezond door te letten op niet te veel vet, niet te veel vlees, weinig natrium, goede vetten etc.. maar je ziet, het kan altijd nog uitgebreider! 😉

Op haar blog vond ik dit recept: een gezonde chocolade-mousse. Daar was ik toch wel benieuwd naar! Ten eerste omdat ik eigenlijk zelden desserts maak. En ten tweede omdat ik eigenlijk alleen een versie ken met ei en lekker veel room. Maar blijkbaar kan het toch anders want deze mousse was gemaakt met oa. banaan en avocado. 

Ik moet zeggen dat ik een beetje vreemd vond klinken en daarom wilde ik het maken. Maar nadat ik alles goed gemixt had, lekker wat honing toegevoegd had, en het een tijd had laten koelen in de koelkast vond ik toch dat ik een zeer smakelijke mousse eraan over gehouden had! De chocoladesmaak was zeker duidelijk aanwezig, hij was vol en romig door de avocado maar ik vond wel de smaak van banaan wat duidelijk aanwezig. Daardoor vond ik het meer een chocolade-banaanmousse geworden. De mr was er ook tevreden over. Hij wist alleen dat het een chocomousse was, proefde wel banaan maar niet de avocado. Grappig dus, want je bereikt door het gebruik van avocado wel dat je een hele romige mousse hebt. 

Maar al met al: het was makkelijk, het was snel klaar, het was lekker én bevat erg veel onverzadigde vetten wat gezond is, dus ik zou het zeker eens proberen als je van chocolade houdt.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rijpe banaan

  • 1 rijpe avocado

  • 2 eetlepels cacaopoeder

  • Honing naar smaak, ik gebruikte zo´n 20 gram

 

En zo maak je het

De rijpe avocado en banaan doe je in een kom en prak je fijn. Je kunt ze ook, zoals ik deed, in een foodprocessor doen. Op die manier maal je ze meteen erg fijn en luchtig.

Doe de 2 eetlepels cacaopoeder erbij en mix goed.

Doe naar smaak de honing erbij, meng goed door elkaar.

Verdeel de mousse over 2 glaasjes en zet een paar uur in de koelkast.

 

 

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 3,3 gr

Natrium 10,5 mg

Kalium 784 mg

Fosfor 88,5 mg

Vet 14,9 gr

 

 

Tagged with →