Natuurlijk is verstandig, gebalanceerd en gezond eten heel belangrijk. Dat snapt iedereen. Maar soms moet een mens gewoon even lekker zondigen. De een doet dat met kaas (mmm kaas), de ander met snoepjes en weer een ander met een lekker dessert. Nu ben ik nooit zo´n zoetekauw geweest maar soms zwicht ik toch voor een lekkere toet. En de lekkerste desserts, in mijn ogen dan, zijn degene die ik dan ook nog eens niet zelf hoef te maken. De Mr is ook gewoon veel beter in dit soort dingen maken. 😉 Oh en pizza! Die smaken ook altijd veel beter als hij ze gemaakt heeft.

Maar nu ging het dus om een toetje. Nu had hij geluk, want dit dessert is wel ontzettend makkelijk! Je flanst het in een paar minuten in elkaar, laat het nog 2 uur koelen in de koelkast en dat is alles.

Het is makkelijk, lekker, lichtelijk ongezond (zoals alle goede toetjes zijn), de basis is prima te combineren met allerlei verschillende soorten fruit en makkelijk vooruit te maken dus wat mij betreft het perfecte dessert. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 75 gram light roomkaas

  • 75 gram Griekse yoghurt 0% vet

  • 50 gram Bastogne

  • ½ eetlepel boter of kokosvet

  • 130 gram vlaaivulling voor kersen

  • 1 eetlepel Golden syrup of andere siroop

IMG_7229-2

En zo maak je het

Doe de Bastognekoeken in een plastic zak en sla met een deegroller de koekjes fijn. Of je kunt je hakt ze snel fijn in een keukenmachine.

Meng de gesmolten boter of het kokosvet door de koekkruimels en verdeel deze vervolgens over  2 mooie glazen. Druk de bodem goed aan en zet de glazen in de koelkast.

In een keukenmachine of, als je  een handmixer hebt, in een kom, meng je de Griekse yoghurt met de Golden siroop (of een andere zoete siroop) en de roomkaas tot het een geheel is. 

Verdeel de vlaaivulling en yoghurtmix nu over de 2 glaasjes en zet nu minstens 2 uur in de koelkast.

Als het tijd wordt voor het dessert verdeel je nog wat koekkruimels over de glazen.

 

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 6.8 gr

Natrium 217 mg

Kalium 124 mg

Fosfor 25 mg

Vet 9.9 gr

*fosfaat in siroop en roomkaas light zijn mij niet bekend

 

 

 

Tagged with →