Martha Stewart, wie kent haar niet?  In Amerika al decennia een beroemdheid, en nu komt ze dan ook naar Nederland. Haar eerste magazine ´Feestelijke Taarten´ ligt nu in de winkels en het is meteen een feestje om te zien. Tijdens het doorbladeren krijg je acuut zin om de keuken in te duiken want je ziet echt de meest leuke taarten langskomen.

Ik noem het trouwens magazine maar eigenlijk is het zoveel meer. Het is een dikke glossy vol prachtige foto´s en heerlijke recepten. Even een paar voorbeeldjes van wat er in het blad te vinden is:

  • Een frivole roze ruchestaart (Mmmm Botercreme! Zo slecht, zo lekker!)

  • Kleine cupcakes gevormd als bloemen (klaprozen, anemonen, narcissen)

  • Een prachtige lammetjestaart 

  • (Melk)chocolademousse taart

  • Kokostaart

  • Een sachertorte in een nieuw jasje

  • Verjaardagstaarten (nummers, vistaarten, raketten…)

  • Feestdagen taarten (kerst, pasen..)

En dat is slechts een kleine opsomming want er staat nog zoveel meer in. Maar liefst 51 recepten voor de meest uiteenlopende taarten en cupcakes.

Ik moet zeggen, het ziet er allemaal prachtig uit maar ook wel erg professioneel (taarten die bijzonder gevormd zijn, prachtige decoraties, mooie opgespoten botercrème..) En ik ben nu eenmaal geen bakster in hart en nieren. Dus zijn deze recepten dan wel te doen voor iemand die een beginneling is op dit gebied?

Ik denk dat dat wel goed gaat komen want buiten dat er taarten van verschillende niveaus in het blad staan (van beginnend tot echt gevorderd) bestaat het magazine gelukkig ook nog uit een flink deel informatie over welke materialen je het beste kunt gebruiken, de gebruikte technieken* (van het maken van een mooie taart tot het echte decoratiewerk) en dit alles wordt begeleid door duidelijke foto´s. Natuurlijk is het dan nog steeds een uitdaging maar je wordt aan alle kanten geholpen.

Het magazine (12,95 euro) is nu verkrijgbaar bij oa. de Bruna en AKO of je kunt hem online aanschaffen via deze link

 

*Blijkbaar is er op pagina 74 van het magazine een foutje geslopen. De goede pagina kun je via deze link downloaden.

Getagged met →