Fattoria La Vialla pakketIedereen die wel eens in Italië geweest is weet dat het eten daar ontzettend lekker is. Maar er zijn plekjes waar de producten nog net even met iets meer liefde gemaakt worden. Fattoria La Vialla is hier een goed voorbeeld van. Dit mooie bedrijf, gelegen in het prachtige Toscaanse land, heeft zich gespecialiseerd in producten die allen op biologisch-dynamische wijze geteeld  worden in samenwerking met lokaal Agrarisch Instituut. De 4e jaars studenten werken allemaal een tijdje, verdeeld over hun schooljaar, in het bedrijf mee om alles te leren over deze vorm van landbouw.

Ik kreeg een pakket producten thuisgestuurd om eens te proberen en oh wat was dat een klein feestje! Geloof mij, de Mr en ik hebben ervan gesmuld.

Het pakket bevatte:

  • 1 fles Vers druivensap, ongefilterd
  • 1 fles Aceto balsamico
  • 1 fles heerlijke extravergine Olijfolie
  • 1 potje La Provella, een multi inzetbare tomatensaus. Bijvoorbeeld lekker op bruschetta, door de pasta, in salades en als smaakmaker aan groenten
  • 1 zak gedroogde Speltpasta
  • 1 zak gedroogde Tarwepasta
  • 1 pot Ongepelde tomaten in saus

Grote favoriet bij ons waren de hele tomaten in saus. Deze smaken zo vol en zoet, de ideale basis voor allerlei heerlijke gerechten. En het leukste is? Ze bevatten nog minder natrium ook dan de standaard tomaten uit blik die we in de supermarkt kunnen kopen hier. Want op mijn vraag hoeveel natrium er in zat, hebben ze deze naar het lab gestuurd. En de conclusie was: slechts 45 mg per 100 gram tomaat. Dat is absoluut minder dan welke pot tomaten ik tot nu toe hier gevonden heb. (Kalium 337 mg per 100, en fosfor 24,8 mg per 100 gram)

Maar het blijft niet bij de tomaten. Ook waren wij erg te spreken over de fris groene olijfolie die echt veel smaak brengt aan gerechten waarin je het gebruikt. Geen olie om zomaar alleen in te bakken maar laat hem vooral eens tot zijn recht komen over salades of gebruik het eens bij de borrel,  bijvoorbeeld met een lekkere drup oude balsamico azijn erin. Lekker voor bij je zelfgebakken Toscaanse brood.

De pasta´s zijn trouwens ook erg smakelijk en gemaakt zonder zout. Dus ze zijn een prima gezond alternatief als je zelf geen pasta wilt of kunt maken. Mijn favoriet? De speltpasta, lekker stevig en het bevat veel goede bouwstenen voor je lichaam. Maar ook de eierpasta is zeker eentje om te willen proberen. Vol en rijk van smaak.

Fatorria la Vialla2

 

Kortom, de producten bevielen ons uitermate goed en ik zie mijzelf in de toekomst zeker eens een bestelling plaatsen want hiermee wordt het wel heel makkelijk om veel smaak te geven aan je zelfgemaakte Italiaanse gerechten

Maar hoe krijg je deze producten nu thuis? Heel simpel. Je gaat naar de site van Fattoria la Vialla en daar kun je via deze link een catalogus aanvragen. Die krijg je dan thuisgestuurd en zo kun je lekker op je gemakje bedenken wat je zou willen bestellen. Het uiteindelijke bestellen doe je via dezelfde link. Je maakt een account aan en opent dan een bestelformulier waar je makkelijk alles aan kunt vinken. Rest alleen nog het betalen en dan rustig wachten tot de postbode een doos voor Italiaanse heerlijkheden thuis komt bezorgen.

Je kan kiezen uit een scala van sauzen, pasta´s, ingemaakte producten, verschillende soorten honing en jam, heerlijke wijnen en ook nog voor geschenkpakketten.

Je hoort het, ik ben erg enthousiast erover maar als ik toch een puntje van kritiek mag geven, is het dat je geen kleine hoeveelheden kunt bestellen. Veel producten gaan per 4 of 6 potjes en hoewel ik snap dat ze niet voor 1 potje een hele order aan kunnen maken zou het prettig zijn als je per order gewoon een minimum aan producten moet bestellen maar wel kunt afwisselen. Gewoon 2 potjes tomaten, 1 flesje olijfolie, 2 zakken pasta, 3 potjes jam etc… Op deze manier kun je zelf bepalen wat er in je pakketje komt. Misschien een ideetje voor later.

Maar al met al: ik ben fan!

En ben je nu helemaal in de Italië-mood gekomen en heb je zin om iets lekkers te gaan koken? Kies dan eens uit mijn  zelfgemaakte Italiaanse gerechten, die natuurlijk zoutarm zijn, iets lekkers en duik de keuken in!

toscane

Tagged with →