Omslag Viva ArabiaZoals jullie misschien wel weten ben ik een groot fan van de Midden Oosterse keuken, waarbij het gebruik van de verse kruiden en de specerijen maken dat je het ontbrekende zout gewoon niet mist, en hoe blij was ik dus toen ik niet lang geleden een mooi nieuw kookboek van Uitgeverij Kosmos thuisgestuurd kreeg!

´Viva Arabia´ is een prachtig boek van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Eerder schreven zij al het succesvolle ´Arabia´en ´Bismilla Arabia´ waarbij het eerste boek zich richtte op de Arabische Mediterraanse keuken (oa. Tunesië, Sicilië, Andalusië en Libanon) en het tweede boek was meer gericht op de Midden Oosterse keuken (Turkije, Palestina, Israël..)

En nu is er dus ´Viva Arabia´. Opnieuw een boek gevuld met heerlijke recepten maar dan degene die snel klaar zijn en makkelijk te maken zijn. Ideaal dus voor door de weeks als je niet veel tijd hebt en toch vers en lekker wilt koken.

Klik hier om het boek te bekijken op Bol.com!

Arabia4

Het boek is ingedeeld in de categorieën ´Groente´, ´Sauzen en Marinades´, ´Pasta, pizza en brood´, ´Granen, rijst en couscous´, ´Kaas en zuivel´, ´Soepen´, ´Eieren´, ´Kip´, ´Lams-, geiten en rundvlees´, ´Vis´, ´Zoet´ en ´Drankjes´.

Al bladerend door het boek kwam ik al veel lekkers tegen wat ik zeker eens wil gaan maken. Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • Kruidige amandelolie, lekker over gegrilde kip of vis Arabia1
  • Oven gebakken kikkererwten met specerijen, een ideale snack
  • Wortelsalade met sinaasappeldressing en kruiden
  • Harira (rijk gevulde soep) met kip en dadels
  • Kiptajine met olijf en saffraan
  • Spiesjes van geitenvlees met geitenyoghurt-tzaziki
  • Hamburgers met pijnboompitten en tijm
  • Sinaasappelcake
  • Yoghurttoetje met kardemom en citroen
  • Humus, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik de versie van de Mr nog altijd t lekkerste vind

De recepten die wat mij betreft de moeite waard lijken zijn echt te veel om op te noemen. Ik verheug mij dus ook erg erop om ze allemaal eens uit te gaan proberen.

ArabiaNatuurlijk staat geregeld bij de ingrediënten ´zout´, maar mijn ervaring is dat je dit prima weg kan laten. Soms voeg ik wat extra verse kruiden toe (platte peterselie kan echt vaak toegevoegd worden en geeft veel smaak) en soms gebruik ik een drupje vers citroensap om de smaken wat omhoog te trekken.

´Viva Arabia´ is een aanrader dus voor iedereen die van Mediterraanse gerechten houdt die vol van smaak en verse ingrediënten zijn. De gerechten zijn stuk voor stuk snel klaar en niet te moeilijk, zodat iedere kok, beginnend of meer gevorderd, met deze recepten uit de voeten kan. Handig is ook dat elk recept een eigen foto heeft, het kleed het boek lekker aan, en zo krijg je ook gewoon een idee welke richting je op kunt denken voor het uiteindelijke resultaat.
Klik hier om het boek te bekijken op Bol.com!

Auteur: Merijn Tol en Nadia Zerouali 

Formaat: 18x279x212 mm

Omvang: 192 pagina´s

Uitvoering: Paperback

Prijs: 25 €

Uitgever: Kosmos Uitgevers

ISBN10: 9021557150

ISBN13: 9789021557151

 

Getagged met →