Door het online webwarenhuis Fonq werd ik gevraagd of ik een mooi koksmes wilde proberen. Nu had ik jaren geleden natuurlijk al een paar goeie messen aangeschaft, maar die gebruikte ik al weer heel wat jaar en echt heel tevreden was ik er niet meer mee. Dit mes kwam dus bijzonder goed terecht. Gereedschap 1 in de keuken is natuurlijk ook een goed mes.

Dit mes, de Wüsthof silverpoint 18 cm koksmes, wat ik thuisgestuurd kreeg, is een prachtig mes, ligt heerlijk in de hand, is niet te zwaar of te groot (dat vind allebei nadelen want ik heb niet heel grote handen) maar boven alles is hij verschrikkelijk scherp! Dat was dus even oppassen geblazen maar oh wat is het fijn een superscherp mes te gebruiken!

Hij glijdt werkelijk moeiteloos door uien heen bijvoorbeeld. Maar ook met tomaten, kruiden, andere soorten groenten (ik heb er flinterdunne plakjes rauwe biet mee gesneden. Iets wat is op zich best een gehannes is, maar met een scherp mes wordt dat een stuk makkelijker!) heeft het mes geen enkele moeite.

Kortom: ik ben er enorm tevreden over en blij mee. Mocht je eens een nieuw mes nodig hebben, of je bestaande messenset uit willen breiden, dan kan ik zeker de Wüsthof silverpoint serie aanraden. Ik denk dat ik zelf ook nog eens ga kijken voor een uitbreiding. Dan kan ik eindelijk die oudere, en de nu opvallend minder lekker snijdende, messen eens vervangen.

 

Tagged with →