Een van de, schijnbaar, meest bekende Amerikaanse salades is de Cobb salade. En er zullen talloze variaties op zijn maar een van de dingen waar hij aan ´moet´ voldoen is: EAT COBB. Oftewel: Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon and (Blue) cheese.

Nou krijg altijd een beetje jeuk van dingen ´moeten´(zeker als het om een recept gaat)  dus ik heb wel een klein beetje mijn eigen draai eraan gegeven. Ik vind blauwe kaas natuurlijk wat te zout dus heb geitenkaas gebruikt. Ik heb er ook pancetta (Ja ja zoute pancetta dus! 1 van mijn zondes af en toe, want een plakje knisperig gebakken pancetta vind ik zó lekker) op gedaan in plaats van bacon en heb de ui eruit gelaten en lekker wat jalapeño´s uit pot toegevoegd voor een extra kick. 

De salade viel erg in de smaak bij de mr, en bij mij ook. En gaat zeker vaker langskomen. Het is trouwens, dat zie je wel aan de ingrediënten, is een volledige maaltijd, absoluut geen bijgerechtje maar bovenal is het heel erg lekker!

 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 gepocheerde kipfilets, ongeveer 220 gram samen, in blokjes gesneden

 • 2 hardgekookte eieren. Ieder in vieren gesneden

 • 4 plakjes pancetta, gebakken

 • 180 gram romaatjes, in vieren gesneden

 • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden

 • 50 gram zachte geitenkaas (zo´n rondje van de AH), verkruimeld

 • ½ avocado in stukjes gesneden (besprenkeld met wat citroensap tegen t verkleuren)

 • 15 gram jalapeño -schijfjes uit pot

 • 80 gram gemengde sla. Ik gebruikte een mix met oa landkers.

   

En zo maak je het

Zet een pan water op het vuur met daarin een halve ui, wat peperkorrels en 2 laurierblaadjes. Als het water begint te koken draai je het vuur helemaal laag tot het net niet meer borrelt. Doe de kipfilets hierin en warm het water weer wat op. Als het water begint te borrelen zet je weer het vuur laag. Zo hou je het tegen de kook aan.

De kip laat je hierin 20 minuten pocheren. Draai na 20 min het gas uit, doe de deksel op de pan en laat nog 10-15 minuten staan zo.

Ondertussen kun je de plakjes pancetta in een droge koekenpan krokant bakken. Laat op een keukenpapier uitlekken en afkoelen.

Kook ook de eieren tot ze hard zijn in een pan met water.

Snij de tomaatjes in vieren.

Snij de paprika, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

Verkruimel de geitenkaas.

Snij de jalapeño- schijfjes in fijne stukjes.

Halveer de avocado (als je de pit in het overgebleven gedeelte laat zitten, een folietje er om doet, en het in de koelkast legt wordt de avocado niet bruin en die dag of de dag erna voor iets anders gebruiken) en snij in stukjes. Besprenkel met wat citroensap zodat het niet bruin wordt.

Als de kip heeft gerust in het water haal je hem eruit en snij je ze in kleine blokjes.

Om de borden op te maken: Leg de sla op de borden en leg alle ingredienten in rijtjes (zie foto) naast elkaar neer. Leg als laatste 2 plakjes gebakken pancetta op de borden en serveer*.

 

*eventueel met een dressing van olijfolie, balsamico azijn en citroensap, maar eigenlijk vonden wij dat helemaal niet nodig. Het smaakte zo al prima!

 

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per persoon incl pancetta en pepers uit pot

Eiwit 49 gr

Natrium 407 mg

Kalium 1205 mg

Fosfor 536 mg

Vet 16,9 gr

 

Tagged with →