Winactie reeds beëindigd. 

Ik heb het op mijn blog al eerder over Arganolie gehad, een olie die afkomstig is uit Marokko. Doordat er niet zo veel bomen als vroeger over zijn en het arbeidsintensief oogsten en persen van de zaden, is dit niet echt een goedkope olie maar gelukkig heb je er niet veel van nodig om toch te kunnen genieten van de uitgesproken smaak ervan.

Die smaak, een volle nootachtige smaak, is er een die echt iets toevoegt aan je eten.  Verder bevat Arganolie ook nog eens veel wat goed voor je schijnt te zijn, een hoog gehalte aan onverzadigde vetten en veel vitamine E bijvoorbeeld. 

Voor mij is vooral de smaak een reden om het te gebruiken, en in deze gegrilde kipsalade met mango komt hij erg goed tot zijn recht! Door de combinatie van de zoete mango, de nootachtige arganolie en de gegrilde kip heeft deze makkelijke salade die snel klaar is, een heerlijke hoeveelheid aan smaak. 

De salade zelf is een lichte maaltijd. Ik maak het meer vullend door vooraf eerst een lekker kopje soep te nemen, zo hebben we een goed vullende natriumarme, maar vooral lekkere maaltijd.

 

Weggeefactie: Wil jij deze smaakvolle olie uit Marokko ook eens proberen? Ik ben door Arganwinkel in de gelegenheid gesteld om 4 proefflesjes weg te geven! Op deze manier kun je bijvoorbeeld deze erg lekkere salade zelf uitproberen.

Wat moet je hiervoor doen?


Nou niet zo veel eigenlijk! Laat gewoon een leuke reactie achter onder dit bericht en over 7 dagen zal een onafhankelijk persoon, waarschijnlijk de mr, 4 namen selecteren, die allemaal gratis een klein flesje olie thuisgestuurd krijgen! 

Kortom, een makkelijke manier om kennis te maken met deze bijzonder lekkere olie. 

 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 (scharrel) kipfilets

 • ¾ theelepel komijnpoeder

 • 1½-2 eetlepel Arganolie

 • Gemengde slablaadjes, bijvoorbeeld een mix van krulsla, rucola en jonge spinazie

 • 1 rijpe mango, in blokjes gesneden

 • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden

 • 1 gele paprika, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden

 • Geroosterde pijnboompitten (of amandelen)

 • Zwarte peper

 • ½ theelepel balsamico azijn

 • ½ theelepel citroensap

 • Wat fijngesneden platte peterselie

 

En zo maak je het

Sla de kipfilets een redelijk plat voor je ze inwrijft met de komijnpoeder, wat zwarte peper en met 1 eetlepel arganolie. 

Verwarm een grillpan op een middenhoog vuur tot hij walmt van de warmte. Leg de kip erop en laat gedurende 4 minuten grillen. Draai hem hierna om en herhaal. Draai de kip nogmaals naar de eerste zijde om en grill nog eens 2 minuten. Herhaal ook dit weer aan de andere kant.

Laat de kip, kijk altijd even of hij echt gaar is, nu wat afkoelen voor je hem in mooi dunne reepjes snijdt.

Om de mango in mooie blokjes te snijden doe je nu het volgende: Met een groot mes snij de mango in de lengte op ongeveer + 1/3 in, meestal ga je dan net langs de pit. Doe dit aan de andere kant ook. De stukken mango die je nu hebt snij je eerst overdwars in, vervolgens over de hele lengte. Klap nu de mango binnenste buiten zodat je een soort mangoblokjesegel hebt. Nu kun je de blokjes er makkelijk vanaf snijden.

Snij de boven en onderkant van de paprika´s. Verwijder de zaadlijsten en snij het overgebleven vruchtvlees in dunne reepjes.

In een kom meng je de sla en de paprikareepjes met een klein beetje balsamico azijn en citroensap. Gebruik zeker niet te veel, je moet het nét kunnen proeven.

Leg de sla en paprika op een bord, leg de mango blokjes en de kipreepjes er over heen.

Rooster de pijnboompitjes (of amandelen) in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn, doe ze hierna even in een bakje en doe de laatste ½ eetlepel arganolie eroverheen. Door de warmte nemen ze de smaak goed op en het gaarproces stopt ook meteen.

Strooi de pijnboompitjes over de salades met de arganolie uit het bakje en wat fijngesneden platte peterselie.

 

 

Enjoy!

 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 41 gr

Natrium 88,5 mg

Kalium 1024 mg

Fosfor 473 mg

Vet 23 gr

 

Tagged with →