Veg! Aardappel tartareIn de zomermaanden (of eigenlijk wat mij betreft altijd) is het zalig om een lekkere frisse salade te eten en speciaal voor de komende mooie zomerdagen heb ik eens mijn favoriete salades verzameld in een handig overzichtje. 

 

Vegetarisch of met vlees of kip, voor iedereen staat er wel iets in wat aanspreekt hoop ik. Dit kunnen maaltijdsalade zijn, maar ook salades voor op (natriumarm) brood of toast staan er in. Ik hoop jullie zo weer op ideetjes te brengen om zelf eens aan de slag te gaan en heerlijke frisse natriumarme salades op tafel te toveren.

  • Gegrilde groentensalade met balsamico en geitenkaas: Warme groenten, gegrild met olijfolie, Gegrilde groentensaladeeven gemarineerd in balsamicoazijn. Dat geeft ontzettend veel smaak!
  • Haricot verts salade met mozzarella en pijnboompitten: uit het begin van mijn blogtijd komt deze makkelijke salade die snel klaar is én ideaal is als veelzijdig bijgerecht.
  • Koude kipsalade met ei en doperwtjes: Heerlijk voor als het warm is. Deze koude salade is een maaltijd op zichzelf, zeker als je er wat (zelfgebakken) natriumarm brood bij eet. Of neem hem eens mee naar een bbq! Succes verzekerd.
  • In currypasta gemarineerde biefstuksalade: Voor de carnivoren onder ons! Een lekkere pittige salade met biefstukreepjes die gemarineerd zijn in zelfgemaakte currypasta, die natuurlijk natriumarm is.
  • Cobb SaladAmerikaanse Cobb-salade: een ware feestmaaltijd maaltijd op zich! Met onder andere kip, ei, paprika, avocado, jalapeño -schijfjes en een plakje gebakken pancetta (spek) erop. voor 400 mg natrium per portie, en dat is een flinke maaltijd, verwen je jezelf echt een helemaal goed.
  • Frisse komkommer-Radijssalade: snel klaar, licht, fris, ideaal bijgerecht bij bijna alles en ontzettend laag in natrium. Aanrader dus.
  • Zelf gerookte zalmsalade: Zelf roken is makkelijker dan je zou denken en ook leuk om te doen. En op deze manier kan je genieten van de gerookte smaak van zalm zonder al het natrium. Mocht je eens een rookoventje op de kop kunnen tikken? Zeker doen!
  • Geroosterde auberginesalade met rode ui en geitenkaas: Snel klaar, makkelijk en laag in natrium Geroosterde auberginesaladeals je niet te veel geitenkaas gebruikt. Een salade die lekker smaakt bij allerlei verschillende gerechten, of zo kan dienen als lichte lunch. Met bijvoorbeeld wat natriumarm brood erbij of een lekker kopje natriumarme soep.
  • Zelfgemaakte Kip-kerriesalade! Niet moeilijk en wel heel lekker! En natuurlijk veel minder natrium dan de kipkerriesalades die je in de winkel kunt kopen. Lekker op brood of op een toastje bij de borrel.
  • Veg! Aardappel tartare Aardappelsalade Tartare: een smakelijke vullende maaltijdsalade die niet moeilijk te maken is en ook nog goed voor te bereiden is. Een favoriet hier in huis, niet alleen als het warm is.

 

 

Wil je nog meer lekkere saladerecepten zien? Klik dan hier!

Tagged with →