Even een natriumarme tip op een regenachtige donderdagochtend:

Als kind was ik dol op dadels, oma had altijd hele lekkere in huis die ze ergens in Amsterdam kocht. Die werden dan (zoals dat vroeger ging) gevuld met monchou en zo gegeten. Maar ook zo puur vond ik ze heerlijk! Maar dat is lang geleden en ik had het nu al jaren niet meer op. Tot ik vorige week foodpost kreeg, dadels van Yogi en Yousef!

Deze Saoedische dadels komen van palmbomen die in een oase groeien en zo snel mogelijk verwerkt worden zodat ze op hun lekkerst bij ons thuis komen. Deze zachte zoete dadels verkopen ze in verschillende verpakking, maar wat ik het handigst vond is dat ze ook verkrijgbaar zijn in een handig meeneemdoosje. Daar zitten er dan 3 in. En ik kwam er achter dat deze verpakking echt ideaal is om in je tas te hebben voor als die welbekende 16 uur snaaitrek toeslaat.

 

Dadels Y&Y

 

 

 

Wist je dat dadels per 100 gram trouwens slechts 10 mg natrium (600 mg kalium , 60 mg fosfor en 2 gram eiwit) bevatten? Ze zijn dus prima geschikt als je natriumarm moet eten.

Je kunt ze naturel eten (yum!), je kunt ze eventueel vullen (lekker als borrelsnack) maar je kunt ze ook verwerken in recepten! Gebruik ze bijvoorbeeld in salades, in zoete recepten zoals cakes en taarten of wat denk je van een heerlijke sticky toffee pudding! Ik ga de komende tijd maar eens experimenteren met deze dadels. 

Benieuwd geworden? Je kunt de dadels hier bestellen.

 

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het reviewen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

 

 

 

Getagged met →