Deze zomer boffen we maar met het warme weer vind ik. Hoewel ik er vroeger niet tegen kon heb ik daar deze zomer helemaal geen last van! Misschien omdat ik eindelijk verstandig ben en gewoon heel heel erg veel water drink tegenwoordig? Bijvoorbeeld met hardlopen. Drinken vooraf, drinken tijdens en het 1e uur erna zeker nog een liter drinken. En ik voel mij kiplekker! Dat werd ook bevestigd door de uitslagen van de nefroloog. Het gaat goed met mij, hoezee!

Maar goed, ondanks dat heb ik met deze warme dagen niet heel veel zin om te koken of in (warm) eten. Deze gekruide gazpacho is dus altijd wel een goede om te maken want je eet hem lekker gekoeld en zo krijg je toch alles binnen. Ik maak hem ´s ochtends vroeg wanneer ik nog actief ben. Met dat warme weer sta ik heel vroeg op, werk mijn to-do lijst in rap tempo af en de rest van de dag komt er niet veel meer uit mijn handen.

Nou ja niet dat ik niets doe natuurlijk want gelukkig heb ik nog de Canada foto´s die ik moet bewerken en er is natuurlijk altijd nog wel ergens wat te haken tegenwoordig (jaja ik heb een nieuwe hobby en ben een grote sprei/deken aan het maken voor de winter) en laten we vooral mijn blog niet vergeten.

Deze week weinig geblogd maar des te meer achter de schermen eraan bezig geweest en ik kan jullie vast vertellen: Er gaat weer een hele leuke winactie aankomen! Hou mijn blog de komende maand maar in de gaten! Zeker als je van Italië houdt! 

 

Ingredienten voor 4 personen

 • 900 gram rijpe tomaten

 • 1 flinke komkommer

 • 2 rode paprika´s

 • 1 groene paprika

 • 1 kleine rode ui

 • 1 teentje knoflook

 • ½ theelepel komijnpoeder

 • 1/8 theelepel cayennepeper

 • Zwarte peper naar smaak

 • 1 eetlepel sherry-azijn

 • 25 ml olijfolie

 • Snufje zout om de smaken op te halen (kan helemaal geen kwaad met deze warme dagen zei de nefroloog)

En zo maak je het

Was de tomaten en de komkommer (schil laat ik zitten) en snij in grove stukken.

Was de paprika´s, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in grove stukken.

Pel de ui en snij ook in stukken.

Plaats nu de tomaten in een hoge pan en met een staafmixer maal je ze fijn.

Voeg vervolgens de komkommer, de paprika´s en de rode ui toe en maal alles flink fijn.

Hierna doe je de olijfolie, de komijnpoeder, de cayennepeper, wat zwarte peper, de sherry-azijn en het teentje knoflook erbij en dit pureer je tot het een mooie massa is.

Zet nu een fijne zeef boven een andere pan en zeef de gazpacho tot je een mooie gladde soep hebt. Dit kost even werk maar geloof me: het is echt zo de moeite waard om het te doen! De gladde gazpacho smaakt vele malen beter dan de gepureerde massa alleen.

Breng de gezeefde gazpacho nog wat op smaak met een snufje zout en eventueel nog wat extra zwarte peper, komijn en/of cayennepeper. 

Zet de gezeefde gazpacho nu enkele uren in de koelkast om goed te koelen.

Voor het serveren kun je nog wat blokjes fijngesneden komkommer en of paprika aan de koppen toevoegen.

 

 

 

Enjoy!

 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 3,2 gr

Natrium 68 mg

Kalium 976,5 mg

Fosfor 112 mg

Vet 7,8 gr

 

Tagged with →