Naar aanleiding van wat vragen over ´natriumarme snacks of borrelhapjes´ heb ik mij voorgenomen daar wat meer mee te gaan doen. En toen ik voor de Foodblogswap van maart het blog van Anneke toegewezen kreeg, zag ik daar vrij snel een gerechtje wat precies bij mijn goede voornemen paste!

Anneke heeft op haar blog namelijk een recept voor Auberginebonbons staan. Dat is een lekker hapje met mozzarella, basilicum, tomaat en natuurlijk aubergine. En aangezien ik dol ben op aubergine wist ik meteen dat deze het zou gaan worden deze maand! Ik heb het recept een beetje aangepast om het natriumarm te houden, maar ze zijn erg lekker, makkelijk te maken en een leuk hapje om te serveren op een verjaardag of bijvoorbeeld bij de borrel.

Ingrediënten voor 8 stuks

 

  • 1 grote aubergine, in dunne plakken gesneden

  • 8 kleine bolletjes mozzarella

  • 8 dunne plakjes tomaat

  • Wat blaadjes verse basilicum

  • Wat gedroogde oregano

  • Zwarte peper naar smaak

  • Olijfolie

auberginerolletjes foodblogswap

En zo maak je het

Verwarm een grillpan op het vuur tot hij heet is en verwarm gelijk de oven voor op 200 graden.

Snij de boven-en onderkant van de aubergine af, zodat hij op zijn onderkant kan staan. Snij nu, met een scherp mes, de aubergine in de lengte door de helft. Snij die helften elk weer in 4 dunne plakken. Gooi het laatste stuk schil weg. Hoe dunner is lekkerder straks als het hapje klaar is dus even nauwkeurig snijden maar!

De 8 dunne plakken die je nu hebt spuit je licht in met olijfolie en grill je op de hete grillpan tot ze gaar zijn en een mooi grillpatroon hebben. Leg ze even op een keukenpapier weg om af te koelen.

Als ze afgekoeld zijn leg je op een plak aubergine eerst een dun plakje tomaat en vervolgens het kleine bolletje mozzarella. Strooi er wat gedroogde oregano en zwarte peper over en leg als laatste een blaadje basilicum erop.

Rol de plak aubergine nu dicht, zet er eventueel een tapasprikkertje in, en maak de rest van de rolletjes af.*

Leg ze in een ovenschaal en laat ze opwarmen, dit duurt ongeveer 10 minuutjes, in de oven tot de mozzarella wat gaat smelten. Serveer ze daarna meteen.

 

*Je kunt ze prima van te voren maken. Bewaar ze dan, na het rollen, in de koelkast en warm ze op in de oven als je ze wilt gaan eten.

 

Enjoy!

 

Voedingswaarde per rolletje

Eiwit 1.5 gr

Natrium 13 mg

Kalium 77,8 mg

Fosfor 19,8 mg

Vet 4,1 gr

 

 

 

Tagged with →