Soms zijn de meest simpele dingen in het leven de lekkerste. Dat bewees deze Foodblogswap maar weer eens voor mij.  Het blijft toch erg leuk om aan mee te doen: een blog toegewezen krijgen om van te koken en het is ook spannend om te zien wat iemand anders van jouw blog kookt deze maand.

Deze keer kreeg ik Lekker Happen toegewezen. Het blog is van Daisy, een echte liefhebber van eten in hart en nieren. Koken, kookboeken verzamelen, kookprogramma´s kijken, lekker op restaurant gaan.. Ze doet het allemaal graag en veel. 

Op haar blog heeft ze dan ook al flink wat recepten verzameld dus was het nog even moeilijk wat ik zou maken. De broodpudding? Of toch een lekkere pasta? Of misschien een lekkere perencompote? Uiteindelijk kwam ik een heel klein receptje tegen wat mij meteen aansprak. Toast met champignons!

Nou klinkt dat misschien simpel en ik geef toe: Moeilijk is dit gerechtje natuurlijk ook niet. Maar ik ben een echte liefhebber van paddenstoelen en juist dan iets maken waar de ze (en joepie, het is herfst dus keuze zat voor lekkere paddenstoelen!) zo centraal in staan word ik helemaal blij van! 

 

Ingrediënten voor 1 persoon als lunch

  • 1 sneetje geroosterd maisbrood 

  • 100 gram diverse paddenstoelen

  • 5 gram ongezouten roomboter

  • ½ teentje geraspte knoflook

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  • Wat verse zwarte peper

  • Een heel klein snufje zout*

  • Klein beetje paprikapoeder

 

En zo maak je het

Borstel alle paddenstoelen (ik gebruikte een combinatie van kastanjechampignons en oesterzwammen) goed schoon en snij ze in plakjes en snij de peterselie fijn.

In een koekenpan smelt je de boter en daarin bak je het geraspte teentje knoflook even een klein minuutje. Voeg nu de plakjes paddenstoel toe en bak die gedurende een paar minuten gaar. Roer steeds om.

Rooster de boterham ondertussen.

Zet het vuur onder de paddenstoelen uit. Voeg een snufje zout (ik gebruikte echt maar 0,1-0,2 gram) en lekker wat zwarte peper toe. Roer de peterselie erdoorheen.

Serveer op de boterham met nog een heel klein beetje paprikapoeder eroverheen.

 

 

Enjoy!

 

*Ik heb een heel klein beetje zout toegevoegd (en meegerekend in de voedingswaarde) om de smaak van de paddenstoelen nog net wat beter naar voren te krijgen. Wil je echt geen zout toevoegen dan moet je dat zeker weglaten. Je kan dan 1 of 2 druppeltjes (niet meer!) limoensap toevoegen en goed doorroeren. Dat haalt ook smaak naar boven.

 

 

Voedingswaarde

Eiwit 4,8 gr

Natrium 169 mg

Kalium 396 mg

Fosfor 110 mg

Vet 5,3 gr 

Tagged with →