Hoewel ik graag en veel kook heb ik ook wel eens geen tijd of geen zin om uitgebreid in de keuken te staan en dan is het heel handig om wat supersnelle en makkelijke gerechten te kennen, zoals bijvoorbeeld salades, zodat je altijd snel een smakelijke, gezonde en lichte maaltijd op tafel kan zetten.  

En trouwens, in deze tijd van het jaar kan het zeker geen kwaad om een aantal lichte gezonde gerechtjes te kennen die je kan maken om even bij te komen van alle etentjes tijdens en rond de feestdagen.  

Een paar ingrediënten zoals verschillende groentjes, wat sla, lekkere olie of balsamico azijn en wat aankleding zoals pijnboompitten of pompoenpitten bijvoorbeeld en je kan al genieten. Als snelle lichte lunch, een voorgerechtje of met wat zoutarm zelfgebakken brood en een lekkere knoflookboter bijvoorbeeld om er een vullender geheel van te maken.

Nu hoor ik mensen denken: “Kaas! Er zit kaas in dus hoe zit dat met natriumarm eten?” En ja hoewel er inderdaad kaas in zit is het werkelijk nog steeds een natriumarm gerechtje, aangezien de andere ingrediënten nauwelijks natrium bevatten.  Hoezee!

Een salade Haricot verts met basilicum/knoflook/olie en citroensap met mozzarella, pijnboompitjes. Erbij heerlijk versgebakken zoutarm Toscaans brood

Ingrediënten voor 2 personen als lichte maaltijd.

  • 200 gram Haricot verts, de endjes afgesneden

  • Half teentje Knoflook, geraspt of uitgeperst

  • 8-10 blaadjes Basilicum, fijngesneden

  • 1-2 eetlepels Pijnboompitjes, lichtbruin geroosterd in droge koekenpan

  • Klein beetje Citroensap (naar smaak, ik gebruikte 5 gr)

  • 125 gram (Buffel)mozzarella, in kleine stukjes gesneden of gescheurd

  • 1/2 eetlepel Olijfolie

En zo maak je het

In een bakje doe je de olie met de knoflook en de basilicum en de citroensap en vermeng goed.

In een pan met kokend water blancheer je de haricot verts 4 minuutjes. Haal ze uit de pan en spoel ze meteen kort af met koud water.

Vermeng de haricot verts met de dressing, leg de mozzarella erop en de geroosterde pijnboompitjes. Voeg nog wat zwarte peper toe.

Ook lekker is het als je wat citroen erover raspt.

Enjoy!

 

Voedingswaarde per persoon

Eiwit 16 gr

Natrium 159 mg

Kalium 404 mg

Fosfor 234 mg

Vet 19 gr

 

Tagged with →