Soms proef je iets in een restaurant waar je meteen weg van bent. Ik had dat laatst toen we in Amiens waren, we waren lekker een weekendje weg, waar ik een heerlijke avocado tartaar at met krab en curry. Het was echt verrukkelijk!! Nou spreek ik nauwelijks een woord Frans dus heb maar geen poging gedaan het recept te vragen. T vragen zou nog wel gaan denk ik. Het jammere is echter dat ik dan niets met een eventueel antwoord zou kunnen 😀

Maar geen probleem, want eenmaal thuis gekomen ben ik maar eens zelf wat gaan proberen en dit is het resultaat. Lijkt het erop? Nou, een beetje misschien. Maar is het lekker? Ja dat zeker! Ik heb er echt van gesmuld!

Dit is een ideaal mooi klein voorgerecht voor als je eens eters krijgt. Snel klaar en goed voor te bereiden. Maar ook als je jezelf eens met iets lekkers wil verwennen is dit zeker een aanrader. Maak er een salade bij, wat zoutarm brood en neem een lekker glaasje witte wijn erbij, en je hebt een werkelijk zalige lichte zomers (lunch)gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen als lunchgerechtje, 4 als voorgerecht

  • 125 gram rivierkreeftjes, fijngehakt

  • Vruchtvlees van een 1 avocado, in kleine blokjes gesneden

  • Handje verse koriander, ongeveer 3 gram (of tuinkers voor degene die niet van koriander houden)

  • ½ theelepel kurkuma

  • ¼-½ theelepel cayennepeper

  • Snufje zwarte peper

  • ½-1 theelepel kerriepoeder

  • 5 ml olie, bijvoorbeeld een milde olijfolie

  • ½ limoen voor vers limoensap

 avocado tartaar

En zo maak je het

Hak de rivierkreeftjes mooi fijn en doe in een kom.

Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en snij het vlees in kleine blokjes. Pers er wat vers limoensap over (tegen het verkleuren en het geeft frisheid) en meng door de rivierkreeftje.

Hak de koriander mooi fijn en meng er ook doorheen. (Hou je niet van koriander? Vervang deze dan door tuinkers. Geeft een andere smaak maar is evengoed erg lekker)

Voeg de kruiden toe en een klein scheutje olie.

Zet het geheel even in de koelkast om lekker koud te worden. De smaken trekken nu ook lekker in de rivierkreeftjes.

Leg wat plakjes komkommer op een bord, leg daarop de tartaar en nog wat groen (koriander of tuinkers). Pers als laatste wat druppels vers limoensap erover en serveer.

 

 

Enjoy!

 

 

Voedingswaarde per persoon (hoeveelheid gedeeld door 2)

Eiwit 11 gr

Natrium 160 mg

Kalium 400 mg

Fosfor 160 mg

Vet 12,5 gr

Tagged with →