Cook & CoDeze week staat weer in het teken van een winactie, en wat voor 1! Door de welbekende kookwinkel Cook & Co. ben ik in de gelegenheid gesteld om een prachtige slowcooker van BK weg te geven.

Slowcooken is al een tijdje weer helemaal terug van weggeweest en zelf doe ik er graag aan mee. Het is dé ideale manier om ontspannen te koken. Je doet de ingrediënten erin en terwijl het langzaam gaart in de oven kun je allerlei andere dingen doen, of natuurlijk gewoon lekker met een kopje thee en een leuk boek op de bank ploffen.

Deze mooie slowcooker van BK is een mix van een ouderwetse terracotta stoofpan en een Tajine. Door de vorming van condens in de pot droogt het eten erin niet uit en zijn de gerechten eruit heerlijk mals en sappig. Verder zorgt de condens er ook voor dat je nauwelijks vet hoeft toe te voegen, dus kun je echt gezonde maaltijden erin bereiden. Echt een aanrader dus!

Je kan hem, nadat je hem een 20 minuten hebt laten weken in water, vullen met de gewenste ingrediënten en in een koude oven zetten. Zet daarna pas de oven aan, de pot warmt nu langzaam mee op (belangrijk, de pot zou breken als je hem plotseling in een hete oven zou zetten) en je gerecht stooft langzaam klaar. Hij is geschikt om gerechten mee te bereiden van 1-2 personen als hoofdmaaltijd en 3-4 als bijgerecht. Handig zijn de siliconen ringen aan de boven-en onderzijde van de pot. Hierdoor staat hij in de oven en later op het aanrecht zeer stabiel. Na gebruik kan de slowcooker gewoon in de vaatwasser. 

Slowcooker BK-

Wat kun je nu zoal bereiden in deze mooie slowcooker? Veel! Natuurlijk kun je de heerlijkste stoofpotten erin maken. Denk aan Goulash, Vlaams Stoofvlees of een klassieke Boeuf Bourguignon. Verder kun je natuurlijk lekkere gerechten met vis, groenten en kip erin maken. Maar ook voor soepen en curry´s is hij prima geschikt. Ik zag online echt massa´s recepten voor de slowcooker, je schijnt er zelfs desserts mee te kunnen maken.

Wat moet je doen om kans te maken op deze prachtige slowcooker ter waarde van € 34.95?

  • Zeker doen – Like Aranka´s kookblog op Facebook (en blijf zo meteen op de hoogte van alle nieuwe recepten en toekomstige winacties)

  • Zeker doen -Laat een berichtje achter onder dit bericht, met geldig emailadres. 

  • Mag – Het zou leuk zijn als je de link naar deze winactie deelt, bijvoorbeeld op Twitter.

 

Hoop dat jullie dit weer net zo leuk vinden als dat ik het vind en zie jullie berichtjes graag tegemoet!

Deze winactie loopt van maandag 2 december tot en met zondagavond 8 december 18:00 uur, waarna een random name picker 1 winnaar zal trekken.

Getagged met →