Deze winactie is reeds gesloten.

Iedereen die zoutarm kookt weet dat kant en klare kruidenmixen 9 van de 10 keer beter niet gebruikt kunnen worden vanwege de grote hoeveelheid zout die er in gedaan wordt. Ik maak dus ook veel kruidenmixen zelf. Op zich helemaal niet moeilijk, maar je moet maar net toevallig een flink uitgebreide kruiden/specerijenkast hebben hiervoor.

Heb je niet de mogelijkheden om zelf je kruidenmixen te maken of wil je eens snel klaar zijn? Dan is er goed nieuws! De Original Spices van Jonnie Boer bevatten namelijk geen toegevoegd zout. Ik kreeg een pakketje van 3 mixen* thuisgestuurd en ik ben erg enthousiast!

Thai Red CurryThai Red Curry,maak je eigen heerlijke pittige currypasta door een lepel toe toe voegen aan water of olie. Het is een mix die paprika, steranijs, komijnzaad, knoflook, gember, cayennepeper, kardemom, korianderzaad, kruidnagels, basilicum, paprika-extract en laos wortel bevat.

 

VadouvanVadouvan, is een subtiele Indiase kerrie maar met Franse invloeden. Deze mix is te gebruiken op vis maar ook als vervanging voor kerriepoeder. En het bevat uienpoeder, mosterdzaad, knoflook, uienstukjes, kurkuma, kademom, fenegriek, chillies, dragon, venkel, kaneel, komijn, kruidnagel, laurier en rozenbloemblaadjes.

 

Baharat

Baharat, is een mix uit het Midden Oosten en Israël. Je kunt het gebruiken om vlees mee op smaak te brengen, kip maar ook door soepen en sauzen is het te gebruiken. Het bestaat uit paprika, komijn, koriander, zwarte peper, kaneel, kademom, ui, knoflook, muskaatnoot, kruidnagels en cayennepeper.

In geen van deze mixen is zout toegevoegd. Kortom, je kunt deze ook gebruiken als je zoutarm moet eten.

De Original Spices zijn verkrijgbaar in 15 verschillende mixen**; de drie die ik net noemde, en verder:

 • Ras El Hanouth (lekker op kip of lam)
 • Za´atar (meng het met olie voor een heerlijke brooddip of wrijf een kippetje ermee en grill die lekker)
 • Nootmuskaat (natuurlijk lekker over gekookte boontjes of gebruik het door de zelfgemaakte aardappelpuree)
 • Picadillo (lekker door gehakt)
 • Ceylon Kaneel (door desserts, bij stoofpeertjes en bijvoorbeeld koekjes)
 • Caribbean Spice (te gebruiken bij vlees en vis)
 • Lemon Pepper (stukjes citroen en peper, ideaal voor bij de bbq)
 • Curry Madras (een Indiase mix te gebruiken in zowel vlees als groentencurry´s)
 • Paprika Edelsuss (heerlijk in stoofschotels. Maak bijvoorbeeld eens echte Goulash)
 • Shichimi togarashi (een Japanse mix voor grillgerechten en bij noedels)
 • Garam Masala (een warme niet pittige mix voor Indiase gerechten)
 • Thai Green Curry (een mildere currypoeder dan de rode)

Ze zijn verkrijgbaar bij oa. de AH, de Jumbo en online. De prijzen variëren tussen de 3.50 en 6 euro.

Original Spices

En nu het meest leuke gedeelte van dit bericht:

Wil jij kans maken op een setje van deze drie kruidenmixen? Laat dan onder dit blogbericht een berichtje achter, met geldig emailadres, en vertel wat voor gerecht zou jij graag maken met deze zoutloze kruiden?

Wie weet krijg jij gratis een setje thuisgestuurd!

Deze actie loopt van vrijdag 19 september tot en met woensdag 23 september 18:00. De winnaar krijgt persoonlijk een email.

 

*Deze kruidenmixen zijn mij door Euroma beschikbaar gesteld. Voor de review van dit product krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

**Lees voor het gebruik altijd even op de verpakking want ik ken ze niet allemaal. De drie die ik gekregen heb bevatten geen zout.

 

 

 

 

Tagged with →