Dit kwam ik van de week tegen op Pauline´s kookblog en vond dat zo´n ontzettend leuk idee! dat wilde ik natuurlijk zelf proberen! En dat terwijl ik helemaal niet zo van de chocolade ben.

Nee echt, ik ben zo´n vrouw die echt niet blij wordt van chocolade, maar voor deze keer heb ik er toch eens iets mee geknutseld. Geknutseld ja, want ik bleek er echt ook niet zo goed in te zijn. Maar goed, ik wilde het toch delen met jullie. 

Ik heb de aanwijzingen van Pauline helemaal gevolgd, heb alleen in plaats van donkere, witte chocolade gebruikt maar verder heb ik niets veranderd.

Het recept is dus ook compleet van Pauline. Wel heb ik de voedingswaardes uitgerekend natuurlijk. Maar of je nou eigenlijk wilt weten hoeveel van alles dit bevat? Soms is de kop in het zand steek methode niet eens zo gek eigenlijk. 😉

Ik ben trouwens iets te ongeduldig geweest en daarom zijn de poten van mijn A afgebroken, tevens blijft witte chocolade iets zachter waarschijnlijk dan donkere chocolade, dus waarschijnlijk kan je beter donkere gebruiken. Verder is het natuurlijk erg zoet, maar een klein stukje smaakt prima .

 

Ingredienten voor 1 grote chocoladeletter

  • 115 gram chocolade

  • 50 gram ongezouten roomboter

 

Verder nodig:

  • Spuitzak met kartelmondje

  • Bakpapier, eventueel met de gewenste letter aan de achterkant getekend

  • Eventueel een kookthermometer, maar zonder kan ook

  • Versiersels, ik heb gemixte chocoladebolletjes gebruikt

 

En zo maak je het

Pak een vel bakpapier waar je straks de letter op gaat spuiten. Je kunt op de achterkant de letter voortekenen, maar je kunt het natuurlijk ook uit de losse pols doen.

In een kom klop je de zachte boter tot hij luchtig is en wit ziet.

Smelt ¾ van de chocolade au bain marie. Dat wil zeggen, breng een pannetje water aan de kook. Draai het gas vervolgens laag en zet op de pan een kom met daarin ¾ van de chocolade.

Roer geregeld door zodat de chocolade mooi smelt.

Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de resterende ¼ van de chocolade er doorheen.

Wacht nu tot de chocolade is afgekoeld tot 30 graden. Het handigst is hiervoor een thermometer maar als je die niet hebt, wacht dan tot de chocolade lauwwarm aanvoelt.

Roer de cocolade nu goed door de boter en doe in de spuitzak.

Draai de massa in de spuitzak naar beneden en ga je letter maken. Maak zigzaggende bewegingen om een mooie letter te krijgen.

Versier de letter zoals je wilt en laat hem vervolgens op een koele plek ongestoord minstens 2 uur hard worden.

 

 

 

Enjoy!

 

 

 

Voedingswaarde per letter witte chocolade (pure chocolade) (melkchocolade)

Eiwit 7,8 gr (8 gr) (8,2 gr)

Natrium 135 mg (14 mg) (83 mg)

Kalium  483 mg (473 mg) (477 mg)

Fosfor 299 mg (184 mg) (247 mg)

Vet 77 gr (78 gr) (77 gr)

Koolhydraten 67 gr (58 gr) (62 gr)

 

Getagged met →